Estrenes

El canvi d'Urgila a través d'«El futur i la memòria»

Estrenem en primícia el videoclip d'aquest tema, inclòs en el nou treball de la banda vallenca, 'Animals perillosos'

| 09/06/2022 a les 13:00h

Urgila
Urgila
Xavi Torres i Dami Garcia són les dues ànimes artístiques que impulsen Urgila. Aquesta nova formació vallenca descarrega música contundent, plena de riffs esmolats i lletres punyents que han culminat en el seu treball debut: Animals perillosos (autoeditat, 2022). Avui, uns dies després del llançament d'aquest àlbum, us presentem en primícia el videoclip d'un dels seus temes: "El futur i la memòria".


"El futur i la memòria" busca desprendre's del passat per construir un futur que no depengui de les herències i llegats. "Volem transmetre que, per molt que sempre hagi sigut d'una manera en el passat, les persones i les coses poden canviar i no hi ha res que ho pugui impedir, si hi ha voluntat de fer-ho", reconeix la formació. A través de l'entorn farcit de figures bíbliques del videoclip, el duet confessa que més enllà del significat que li han donat, els satisfà que l'oient pugui trobar significat propi en la cançó. "Cada lletra que fem intentem que sigui així i tothom pugui trobar-li una connexió amb si mateix".

La gènesi d'Urgila es remunta al 2019, poc després de la dissolució de la darrera banda de Xavi Torres. "La Dami i jo vàrem començar a tocar versions sense cap pretensió, només per passar-ho bé i compartir la nostra afició per la música", explica Torres. A partir de la improvisació, es van adonar que podien compondre junts i ràpidament van començar a sorgir les seves pròpies cançons. "A partir de llavors, vàrem deixar de fer versions per apostar per temes propis i, quan ja en teníem bastants, vàrem pensar que seria bona idea plasmar-los en un disc", afirma.



I el resultat d'aquest procés de creació ha estat Animals perillosos, un disc que segons relata la banda té un gran nexe comú: "Parlem de les persones tòxiques, les que val més la pena evitar o, almenys -si no es pot-, allunyar-te d'elles, ser conscient i no permetre que t'enverinin. L'animal més perillós és l'ésser humà sens dubte", sentencia el duet. I és que fruit d'aquest concepte transversal, la formació admet que alguns dels temes que havien compost no s'han inclòs en el disc perquè no acabaven d'encaixar amb el concepte de disc que volien.

Pel que fa a l'estil d'aquest nou disc, la formació explica que la seva llista de referents és molt llarga i que no volen encasellar-se en cap estil en particular. "En aquest disc hem volgut mostrar el ventall de sons i emocions que ens agraden conscientment". A més, la banda detalla que en el directe busquen mostrar-los de la forma més propera al disc. "Tenim moltes ganes de tocar en directe, tocar les cançons del disc i veure la reacció del públic i saber quines cançons funcionen millor en directe".
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, mètal, rock, estrenes, Urgila

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.