ACTUALITAT

Buhos, The Tyets i Ginestà actualitzen «Mai trobaràs» de Sopa de Cabra

Aquesta reinterpretació es fa en el marc del 30è aniversari del disc 'Ben endins'

Sopa de Cabra amplia l'aforament del seu concert de final de gira al Palau Sant Jordi

Sopa de Cabra, triple disc de platí per «Ben endins»

| 10/06/2022 a les 11:30h

Sopa de Cabra, Buhos, The Tyets i Ginestà
Sopa de Cabra, Buhos, The Tyets i Ginestà | Gemma Martz
Amb 130.000 còpies venudes, Ben endins (Salseta Discos, 1991) de Sopa de Cabra és el disc en català més venut de la història. Les seves cançons han marcat la generació del rock en català, però també n'han esquitxat moltes altres. És el cas d'artistes com Joan Dausà, Judit Neddermann o Ramon Mirabet que han versionat clàssics del Ben endins per celebrar 30 anys de la seva publicació. Avui els gironins presenten una versió rejovenida de "Mai trobaràs" amb Buhos, The Tyets i Ginestà.


En aquesta ocasió el cantant de Buhos Guillem Solé és qui obra la peça, seguit de The Tyets amb els seus filtres vocals i els germans Serrasolses de Ginestà s'incorporen en una tornada buida de producció. El diàleg entre els tres grups marca tota la cançó fins que apareix la veu de Gerard Quintana en un final explosiu. "Mai trobaràs" aconsegueix una nova sonoritat amb la mirada del productor i teclista d'Oques Grasses, Joan Borràs, que hi posa una base urbana, de beats contundents i sintetitzadors que deixa una reinterpretació del solo de guitarra com a últim vestigi del rock original. Aquesta versió s'acompanya d'un videoclip que recull diversos moments de l'enregistrament a l'estudi.
 

Un altre Sant Jordi

Aquest matí a les 10 h Sopa de Cabra ha posat a la venda més entrades per al concert que tindrà lloc el 26 de novembre al Palau Sant Jordi. Aquesta actuació tancarà 2 anys de concerts de commemoració del 30è aniversari de l'emblemàtic doble disc Ben endins.

La darrera vegada que van omplir aquest recinte va ser el 9, 10 i 11 de setembre de 2011 per celebrar el 25è aniversari de la seva creació i amb la continuïtat de la formació en dubte. Però aquesta no ha estat l'única vegada que els gironins han pujat a l'escenari del Palau Sant Jordi. El primer cop va ser el juny de 1991 al mític concert del rock català juntament amb Els Pets, Sau i Sangtraït. I el novembre de 1993 també hi van tocar amb onze grups més al concert contra la sida organitzat pel Comitè Ciutadà contra la sida.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Sopa de Cabra, Ben endins

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.