Festivals

L'Acústica torna i ho fa amb Oques Grasses, Sopa de Cabra i Clara Peya

El festival de Figueres ha desvelat avui tota la programació d'enguany

De l'1 al 4 de setembre, actuaran artistes com La Ludwig Band, Els Catarres, Doctor Prats, The Tyets, Ariox o Maria Jaume

Buhos, The Tyets i Ginestà actualitzen «Mai trobaràs» de Sopa de Cabra

| 13/07/2022 a les 14:00h

Oques Grasses a l'Acústica 2019
Oques Grasses a l'Acústica 2019 | Xavier Mercadé
Enguany l'Acústica de Figueres deixa enrere el format pandèmic Nits d'Acústica i recupera l'Acústica i l'Acustiqueta. Avui, l'organització del cicle ha descobert la trentena d'artistes, tant de l'escena consolidada com de l'emergent, que formaran la programació d'aquesta dinovena edició. Més d'una trentena de bandes i artistes musicals formen el cartell de l'Acústica Figueres. El cartell del cicle, l'encapçala a banda d'Osona Oques Grasses, que està realitzant la seva gira de celebració dels seus deu anys de trajectòria i que es titula "La gent que estimo", i la històrica banda, Sopa de Cabra, qui commemorarà el 30è aniversari de l'emblemàtic doble disc Ben endins (Salseta Discos, 1991).


També estaran a l'Acústica 2022 el cantautor santfeliuenc Joan Dausà, que reivindicarà que Ho tenim tot (Promo Arts Music, 2021); el trio d'Aiguafreda Els Catarres, amb Diamants (Halley Records, 2022); i la banda terrassenca Doctor Prats, qui farà ballar Pel cantó bo (Música Global, 2022). Pujarà, amb el seu trapetón el duet mataroní The Tyets; la banda barcelonina Delafé y las Flores Azules, que celebra quinze anys sobre els escenaris; el músic guissonenc El Petit de Cal Eril, amb el darrer treball N.S.C.A.L.H. (Bankrobber, 2021) i la formació de Ribera Alta La Fúmiga, que portarà festivitat i energia. Tampoc hi faltaran Ptazeta, CosmikRuben Rider i Albert Planadevall.

De l'escena emergent, l'Acústica ha apostat per omplir l'escenari amb La Ludwig Band, guanyadora del Premi Enderrock 2022 de la Crítica al Millor disc de l'any per La mateixa sort (The Indian Runners, 2021); la cantautora mallorquina Maria Jaume, el renascut grup festiu Habla de Mí en Presente, la banda guanyadora del Sona9 2021 Dan Peralbo i El Comboi, la cantant i corista de Rigoberta BandiniMemé; la cantautora de pop de butxaca Ariox, i la banda lleidatana Sexenni

Apostant pel talent de l'Empordà, actuarà la pianista i compositora Clara Peya, que presentarà el seu onzè àlbum Perifèria (Vida Records, 2021); Clima, que ha debutat amb T'he trobat a faltar (Halley Records, 2021) i Onniria, que està cuinant a foc lent el seu primer treball. Així mateix, el festival comptarà amb la nit Figueres Urbana (divendres), amb les actucions de Maken Row, Habibi, Killu'Katala, Jessy Sarah i Haly.


ACUSTIQUETA
Conjuntament amb l'Acústica, torna l'Acustiqueta de Figueres, la programació diürna del festival, amb les actuacions pel públic familiar de la banda barcelonina Xiula, que hi portarà el darrer treball Descontrol MParental (autoeditat, 2020), i l'Orquestra Di-Versiones, qui farà ballar als petits de la casa amb mil i un temes. 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festival, Acústica, Oques Grasses, Sopa de Cabra, Acustiqueta, actualitat, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.