Concerts

La música catalana pren el Palau Sant Jordi

Fins a 12 propostes catalanes actuaran al recinte de Monjuïc entre l'estiu i la primavera de l'any vinent

| 30/06/2022 a les 12:00h

El Palau Sant Jordi durant un concert
El Palau Sant Jordi durant un concert | Xavier Mercadé
El Palau Sant Jordi ha estat un dels recintes barcelonins de referència -al costat d'estadis com l'Olímpic Lluís Companys o el Camp Nou- per als concerts més multitudinaris. D'ençà del seu primer concert el novembre de 1990 amb Depeche Mode, nombrosos artistes internacionals han passat per l'emblemàtic pavelló barceloní. També ho han fet diversos artistes catalans, com l'històric concert del rock català de 1991 amb Sopa de Cabra, Sau, Els Pets i Sangtraït; o altres artistes com Maria del Mar Bonet, la Companyia Elèctrica Dharma o Lluís Llach. En els pròxims mesos, la música catalana prendrà de nou el protagonisme al Sant Jordi a través de 12 propostes ben diferents. Us les llistem a continuació:

'Eufòria'
(16 i 17 de juliol)

El concurs de talents vocals de TV3 ha esdevingut un fenomen de masses. Les seves bones xifres d'audiència han fet que els 16 concursants es traslladin del plató 1 de TV3 al gran escenari del Palau Sant Jordi. D'aquesta manera, el 16 i 17 de juliol infants, avis i famílies podran gaudir de les millors actuacions i números que els concursants van oferir al llarg de les 13 gales. Els finalistes Mariona, Triquell i Núria i tota la resta de concursants tindran la gran oportunitat de defensar les seves cançons davant de 18.000 espectadors.


Rosalia
(23 i 24 de juliol)

La cantant de Sant Esteve Sesrovires aterrarà a la capital catalana amb dues dates al pavelló de Montjuïc. Quasi tres anys després de la seva darrera actuació al Sant Jordi, Rosalia hi presentarà en directe el seu tercer àlbum d'estudi, Motomami (Sony Music, 2022), un treball eclèctic en què l'artista mostra les seves múltiples facetes artístiques: de la duresa a la tendresa passant pels seus cantons més juganers i seductors.


Aitana
(3 de setembre)

Aitana és un dels grans noms propis de l'escena pop en castellà. Després del seu pas per Operación Triunfo 2018, la vocalista de Sant Climent de Llobregat ha construït una carrera fulgurant que l'ha catapultat a ser una de les artistes més reconegudes de l'estat. El setembre passarà pel Sant Jordi per repassar en directe el seu darrer àlbum, 11 razones (Universal, 2020), i alguns dels seus èxits col·laboratius més destacats, com "Mon amour" amb Zoilo.


Antònia Font
(15 d'octubre)

Després de 9 anys de silenci dalt dels escenaris, Antònia Font s'ha reunit per tornar amb un disc sota el braç -Un minut estroboscòpica (Primavera Labels, 2022)- i una gira que va començar al Teatre-Auditori de Sant Cugat, va passar pel Primavera Sound i Inca, i arribarà al Palau Sant Jordi a la tardor. Amb la formació intacta de sempre, la banda encapçalada pels germans Debon i Joan Miquel Oliver repassarà alguns d'aquests temes nous i els seus clàssics més atemporals.


Manolo García
(5 de novembre)

L'exmembre d'El Último de la Fila actuarà al Palau Sant Jordi per presentar el seu darrer treball en solitari, el doble àlbum Mi vida en Marte i Desatinos desplumados (Sony Music, 2022): dos discos contraposats en què el primer veu de l'eclecticisme elèctric mentre que el segon navega pel camí acústic.


Sopa de Cabra
(26 de novembre)

Dins de la programació del Cruïlla de Tardor, Sopa de Cabra clourà la seva gira del 30è aniversari de Ben endins (Salseta Discos, 1991) al Palau Sant Jordi. Amb el record de l'històric concert del rock català de 1991 i el de 2011, que va donar el tret de sortida a la seva gira de retorn, la formació gironina farà un extens repàs dels èxits més destacats del seu primer àlbum en directe, que es va convertir en l'àlbum més venut de la història del pop-rock en català: Ben endins.


Antonio Orozco
(1 de desembre)

El cantant de l'Hospitalet de Llobregat serà un altre dels artistes que passarà pel pavelló de Montjuïc. En el seu cas, ho farà dins de l'Aviònica Tour, la gira més ambiciosa de l'artista en què repassarà extensament el seu darrer àlbum Pedacitos de mí (Universal, 2021).


Zoo
(10 de desembre)

La formació de Gandia és un dels principals pals de paller de l'escena del pop de fusió en català. Per tancar la gira de presentació del seu tercer treball, Llepolies (Zoo Records, 2022), la banda actuarà al Sant Jordi a mitjans de desembre, on ressonaran els temes més icònics d'aquest darrer àlbum i els èxits més incontestables de la banda. 


Joan Manuel Serrat
(22 i 23 de desembre)

El noi del Poble-sec va anunciar a finals de l'any passat que s'acomiadava definitivament dels escenaris amb una extensa gira durant tot el 2022 titulada El vicio del cantar 1965-2022. La gira, que va comnençar a finals d'abril al Beacon Theatre de Nova York, culminarà amb un doble concert al Palau Sant Jordi a finals de desembre. Dos recitals finals per repassar una trajectòria de quasi 60 anys de música i cançó.


 
I L'ANY VINENT...

Oques Grasses
(28 de gener de 2023)

La banda osonenca va optar per celebrar el seu desè aniversari al recinte barceloní el gener del 2023. Repassant els èxits més destacats dels darrers àlbums, A tope amb la vida (Halley Records, 2021) i Fans del sol (Halley Records, 2019), Oques Grasses portarà la seva festa de pop-fusió amb tints d'electrònica i molt d'humor absurd.


Bad Gyal
(11 de febrer de 2023)

Alba Farelo, coneguda artísticament com a Bad Gyal, s'ha convertit en un dels fenòmens artístics més rellevants del país. La seva mescla de dancehall, reggaeton i trap han fet que la cantant maresmenca sigui ja tot un referent de l'escena de la música urbana. Al Sant Jordi portarà el seu directe explosiu i autoproduït.


Companyia Elèctrica Dharma
(22 d'abril de 2023)

La formació, recentment condecorada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i el Premi Enderrock 2022 a la Trajectòria, arrencarà al Palau Sant Jordi la seva gira d'aniversari de 50 anys de formació. El concert comptarà amb diversos artistes convidats sorpresa que es desvelaran pròximament. 

Especial: Concerts
Arxivat a: Enderrock, Joan Manuel Serrat, oques grasses, Zoo, Sopa de Cabra, Aitana, Rosalia, Eufòria, concerts, Palau Sant Jordi

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.