cròniques

El Canet Rock torna més gran que mai

L’edició d’enguany ha reunit 25.000 persones i ha comptat amb més de 12 hores de música

Canet Rock 2022

| 03/07/2022 a les 19:30h

Buhos al Canet Rock 2022
Buhos al Canet Rock 2022 | Vicens Tomàs
El municipi maresmenc ha tornat a acollir aquest dissabte 2 de juliol el Canet Rock, que enguany ha celebrat la seva vuitena edició. En una nit, el festival ha acollital voltant de 25.000 assistents, segons ha explicat en un comunicat Gemma Recoder, la directora del festival, que ha afirmat que el del 2022 ha estat “el millor Canet Rock de la història recent”.

Després d’haver suspès l’edició del 2020 per la pandèmia i d’haver celebrat la del 2021 amb polèmica per la gestió que es va fer de les restriccions Covid, el Canet Rock 2022 va arrencar a les 18h amb l’actuació de Ginestà, que continua sumant motius per consolidar-se al panorama català amb el seu pop tan colpidor com ballable. Els van seguir les apoteòsiques Balkan Paradise Orchestra i la proposta de Marcel i Júlia, que va acabar d’escalfar l’ambient abans que arribés la nit.
 

Ginestà al Canet Rock 2022 Foto: Vicens Tomàs

 

GRUPS CONSOLIDATS I NOVES FORNADES

El concert nostàlgic de JM Mainat i els èxits que va punxar Ernest Codina van donar pas al concert d’Els Catarres. El trio d'Aiguafreda hi va presentar el seu darrer disc, Diamants (Halley Records, 2022), del qual van interpretar el senzill que en dona el nom, “Animals”, “Honestament” i “T’odio”, entre d’altres. La formació tampoc no va deixar de banda èxits com “Vull estar amb tu”, “Tintin” o l’aclamada “Jenifer”, demostrant que l’aturada que van decidir fer el 2020 no ha canviat la química que tenen entre ells i amb el públic.
 

Els Catarres al Canet Rock 2022 Foto: Vicens Tomàs


Amb menys trajectòria com a banda, però amb la mateixa solvència -malgrat que l’acústica no els va acompanyar en alguns moments del concert-, Stay Homas van conquistar l’escenari del Canet Rock amb els seus hits del confinament i les seves noves estrenes. “The Bright Side” o “Del revés”, que van combinar amb una versió de “Papaoutai” del francès Stromae, van maridar genial amb temes més sentits com “No vull baixar” o “Let It Out”. 
 

Stay Homas al Canet Rock 2022 Foto: Vicens Tomàs


Suu va ser la darrera protagonista femenina de la nit. La jove artista va presentar el seu últim disc, Karaoke (Halley Records, 2022), que inclou temes celebrats pel públic com “Tu a Menorca i jo a l’Escala” o la versió d’”Enamorado de la moda juvenil” de Radio Futura. Tampoc no es va oblidar de “Tant de bo”, “Eres un temazo” o “Algo de mi”, que va interpretar amb La Pegatina
 

Suu al Canet Rock 2022 Foto: Vicens Tomàs

 

LA NIT DELS FANS DEL SOL

Una de les bandes més esperades de la jornada va ser Oques Grasses, que enguany es troba celebrant el seu desè aniversari girant per tot el territori. Els osonencs van mostrar-nos perquè el Canet Rock és realment un festival pels fans del sol: un públic entregadíssim va celebrar la cada vegada més espectacular posada en escena del grup i va vibrar tant amb les coreografies de “John Brown” com amb el karaoke en què es va convertir “Fullar sempre” o l’emoció que, com sempre, va desprendre “La gent que estimo”. 
 

Oques Grasses al Canet Rock 2022 Foto: Vicens Tomàs


La festa va continuar amb un dels grups nacionals que millor l’encarnen, La Pegatina, que va començar amb “Como se hacen las flores” i va servir un bufet d’èxits com “Y volar”, “Gat rumberu”, “Maricarmen” o “Lloverá y yo veré”. Els de Montcada i Reixac van combinar les seves cançons amb versions de “Blinding Lights”, “Vivir mi vida”, “Cariñito” o “Mi gran noche” i les seves tradicionals explosions de confeti que fan ballar a qualsevol.
 

La Pegatina al Canet Rock 2022 Foto: Vicens Tomàs


Les següents dues bandes de la nit, Miki Núñez i Buhos, repetien presència al Canet Rock respecte al 2021 i totes dues van tirar dels èxits més coneguts per farcir els seus concerts, que van anar una mica més tard dels que indicaven els horaris. L’exconcursant d’Operación Triunfo va sorprendre interpretant “Llums de mitjanit”, la nova cançó de l’estiu de TV3, que ha fet amb Mariona Escoda, guanyadora d’Eufòria, i oferint la versió catalana de “Celébrate”, mentre que Buhos van saber resoldre uns problemes tècnics inicials a ritme de “Volcans” o “Barcelona s’il·lumina”. 
 

Miki Núñez amb Mariona Escoda al Canet Rock 2022 Foto: Vicens Tomàs

 

TORNA PER QUEDAR-SE

El sol va començar a sortir durant els concerts de La Fúmiga, que una vegada més va demostrar que unir tendresa amb festa i reivindicació és possible a cop de vents i lletres genuïnes, i de Doctor Prats, que va tancar el festival com només ells saben fer. No podem oblidar les aparicions estel·lars dels diversos DJs que van fer possible que el Canet Rock tingués 12 hores de música ininterrompudes, ni de Miquel del Roig, que mai pot faltar en cap festa amb cara i ulls. 
 

Doctor Prats al Canet Rock 2022


El Canet Rock ha tornat per quedar-se després del sotrac pandèmic i, malgrat que la paritat i la seguretat són coses en què li convé continuar treballant, aquest dissabte va tornar a demostrar que el seu format únic convenç tant a joves com famílies i públic adult. 
Especial: Cròniques
Arxivat a: Enderrock, cròniques, Canet Rock, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.