actualitat

Últims dies per presentar-se al Concurs Pop-Rock de Palma 2022

Divendres 15 de juliol acaba el període d'inscripció

| 12/07/2022 a les 11:30h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
Torna una nova edició del concurs Pop-Rock de Palma per descobrir i donar suport a noves veus balears. La convocatòria artística per presentar-s’hi estarà oberta fins divendres 15 de juliol, i s’hi pot presentar qualsevol grup i artista solista de les Illes Balears, independentment del seu estil musical. L’objectiu de la iniciativa és donar a conèixer bandes emergents, nous projectes i plantejaments artístics alternatius, promocionant-los i fomentant, així mateix, la formació de nous públics.
 
QUI S’HI POT PRESENTAR?
Qualsevol artista o grup, els membres del qual tinguin 18 anys o més en el moment d’inscriure’s i que, com a mínim un d’ells, estigui establert a les Illes Balears. Cada candidatura haurà d’aportar dues cançons originals de menys de 6 minuts, que formaran part del repertori que defensaran en les diferents fases del concurs -que ha de ser suficient per fer un concert de 20 minuts-. Pots consultar les bases completes aquí.
 
QUÈ ES VALORARÀ?
El jurat, format per quatre professionals del sector -i un tècnic de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma, amb veu, però sense vot-, a més d’un cinquè membre que s’afegirà el dia de la final, valorarà les diferents propostes segons la qualitat interpretativa de la banda i la seva posada en escena, la seva creativitat compositiva, innovació i novetat del projecte, i la projecció de la formació dins del sector musical. A més, a més, entre el 16 i el 21 d’agost, el públic també podrà escollir un dels 16 grups o solistes que passaran a la fase semifinal del concurs. La resta, seran elegits pel jurat.
 
QUINS SÓN ELS PREMIS A QUÈ ES POT OPTAR?
Els grups que passin a la semifinal, hauran d’actuar en un concert de 20 minuts que es farà el setembre -els dies 9 i 10-, i pel qual rebran una retribució de 250 euros. Dels 16 projectes semifinalistes, el jurat n’haurà d’escollir entre quatre i sis per passar a la final. La final consistirà en un darrer concert -també retribuït-, el 24 de setembre, del qual en sortiran tres premis.
 
El primer seleccionat, i, per tant, guanyador del Concurs Pop-Rock 2022 i del Premi Toni Reynés, actuarà en el marc de la Revetla de les Festes de Sant Sebastià 2023 (amb un contracte de 3 mil euros), així com a la Fira B!. El segon i tercer seleccionat, actuarà també a la Revetla, amb un contracte de 2 mil i mil euros, respectivament.
 
A més d’aquests premis, qualsevol grup de la semifinal pot optar a un dels dotze reconeixements especials o accèssits que atorguen entitats del sector: Espora Records (consistent en l’enregistrament d’un senzill en format de vinil); Fira del Disc a Mallorca (una actuació a la Fira del Disc 2023); Enderrock a millor grup en català; Maraca Club (actuació a la sala Maraca Club durant el curs 2022-2023); els festivals Mallorca Live Festival, Festival Geiser; Heavy Balear Fest, Monkey Week i Mobofest (amb una actuació en les pròximes edicions); Tiratira Management (gravació, management i editorial); Premi Es Gremi (actuació remunerada com a teloner del Columpio Asesino) i Sputnik Ràdio (campanya de promoció i difusió.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, edrbalears, Concurs de pop-rock de Palma

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.