Cròniques

Un Clotilde de nostàlgia i festivitat

Ahir es va celebrar la tercera vesprada del Clotilde Fest al Jardí del Palau Robert amb les actuacions de Sara Roy i Buhos

El Clotilde Fest a punt per oferir quatre vesprades d’estiu

| 15/07/2022 a les 13:00h

Buhos
Buhos | Marta Alcaide
Enguany no podia faltar una altra dosi del Clotilde, un festival anual gratuït que, durant el juliol, ofereix quatre vesprades amb concerts gratuïts organitzats per diferents ràdios del territori català al Palau Robert de Barcelona. Aquesta edició va començar el 30 de juny, amb els concerts de Marcel i Júlia i Itaca Band (Els40) i va continuar, el 7 de juliol, amb Julen, Manu Guix i DJ Bulma Beat (EuropaFM). Ahir, es va celebrar la tercera trobada amb Sara Roy i Buhos (Flaixbac).
 
Amb una bona cua de gent vora a l'entrada del Jardí del Palau Robert, ja es podia veure la gran assistència que hi hauria en aquella càlida i festiva vesprada del Clotilde Fest. Ràdio Flaixbac estava preparada per rebre unes mil persones, les quals van guanyar el sorteig de les entrades a través de l'emissora o el Carnet Jove, per gaudir d'una actuació estiuenca amb la cantautora manresana Sara Roy i el grup de Calafell Buhos.
 

Sara Roy Foto: Marta Alcaide

 
Des de l'obertura de portes a les 20h, fins que a les 20:30h Sara Roy va pujar a l'escenari, va haver-hi temps suficient per omplir el jardí i recordar el format de l'edició anterior, que es va haver d'adaptar a les restriccions sanitàries amb un públic assegut i amb mascaretes. Ben puntual i amb la seva banda conjuntada a tonalitats vermelles, va pujar a l'escenari Sara Roy introduint el concert amb "Mitjanit" del seu àlbum debut (A)mar (Halley Records, 2021). L'artista va continuar el concert amb "No em diguis que no", "Ni tú ni yo", i "Comptant les hores", una cançó que la manresana va compondre durant el confinament i que descriu com se sent des d'aleshores: "seguim més fortes que mai i, a més, hem après a valorar el que més importa".

"Som" va ser un dels temes més esperats de la nit, on el públic es va entregar totalment a l’artista, cantant i fent ballmanetes. A ritmes desenfrenats, els assistents van donar-ho tot també amb la versió "Tenía tanto que darte" de Nena Daconte. L'actuació va encarar la recta final amb tota mena de luxes amb "Barcelona", "Tot és més fàcil" i "Poetes", i va acabar amb "Una cançó d'amor", l'últim senzill que ha publicat la cantant i que dona nom a la gira: 'Cançons d'amor'.
 

Sara Roy Foto: Marta Alcaide

 
Mentre els tècnics preparaven els instruments per al concert de BuhosSara Roy es va enfrontar a un grapat de preguntes i reptes, proposats tant pel presentador de Flaixbac com pel públic. Entre tots ells, van destacar els cants a cappella de l'artista, juntament amb el públic, d'"Una cançó d'amor", "Todo" i "Volcans" de Buhos. També va confirmar en exclusiva que abans d'acabar l'any publicarà un nou senzill i que, potser, publicarà un segon disc l'any 2023.
 
El públic es va mostrar eufòric amb la festivitat que s'augurava amb la banda de Calafell, que es va fer esperar fins que, per fi, va pujar dalt l'escenari per interpretar temes com "Fem que surti el sol", "Transmets energia", "L'estiu és llibertat, i "Connectats". Aleshores, el trompetista de la banda va exhibir un solo que introduïa "Bella Ciao", que van versionar i enllaçar amb un dels temes més emblemàtics del grup, "Birres", coneguda per la cervesa que es posa al cap el cantant de la banda Guillem Solé cada vegada que la canta. Després d'una cançó tan festiva com aquesta, va arribar el moment nostàlgic i íntim per cantar, entre tots i totes, "T'he trobat a faltar" –un dels darrers senzills que ha publicat Buhos–.
 

Guillem Solé (Buhos) Foto: Marta Alcaide


A mitja part del concert, Solé va aprofitar per fer promoció del marxandatge del grup i, a més, va regalar una dessuadora al públic, que va prendre al vol un infant. Amb "La última y nos vamos" i "Nos vamos pa'l festi", Buhos va començar a patir alguns problemes de so, que van passar desapercebuts entre l'escalf del públic. Així i tot, els calafellencs van avisar que passades dues cançons més, donarien per acabat el concert. Però, esprés d'agrair a Flaixbac per haver-los convidat, i recordar que va ser la primera emissora que va posar un tema seu ("Nens del 80"), van tocar més temes dels promesos, afegint al repertori "Volcans", "Barcelona s'il·lumina", "Es demasiado" i "Mil batalles". Amb un tancament d'actuació improvisat, aleshores sí, Buhos va finalitzar el concert.
 
Ara, queda encara per celebrar-se la quarta i última vesprada del Clotilde Fest, el dijous 21 de juliol, que anirà en mans de l'emissora de ràdio RAC 105, amb les actuacions de la cantant de Beniarrés Samantha (exconcursant d'OT i exmembre de Cactus) i de la banda festiva de Montcada i Reixac La Pegatina.
Especial: Cròniques
Arxivat a: Enderrock, Cròniques, Actualitat, buhos, Flaixbac, Clotilde Fest, Clotilde 2022, festivals, Sara Roy, cròniques

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.