Cròniques

Bombos a negres i guitarres sincopades

Auxili i Habla de Mí en Presente van actuar en la segona jornada de l'Anòlia al Parc de l'Estació Vella

| 15/07/2022 a les 14:45h

Auxili al festival Anòlia (14/07/2022)
Auxili al festival Anòlia (14/07/2022) | F. Joan Solé
El festival igualadí Anòlia celebra aquest 2022 una nova edició recuperant un dels espais històrics del festival. Si bé els darrers anys els concerts es van programar al Pati del Museu de la Pell o als Jardins de la Sala, enguany l'escenari de les actuacions s'ha traslladat al Parc de l'Estació Vella. Dimecres, van obrir el foc la terrassenca Gemma Humet i els locals Lluna Plena, mentre que ahir dijous el torn va ser per Habla de Mí en Presente i els valencians Auxili. Anteriorment, Les Pastes de la Iaia i Sopa de Cabra van actuar al Parc Central en el marc de l'European Balloon Festival.
 

Habla de Mí en Presente al festival Anòlia (14/07/2022) Foto: Joan Solé


Va obrir la nit Habla de Mí en Presente, una formació creada als carrers de Berlín, que va presentar-se reivindicant el seu estil. La 'tecnorumba' –tal com la van definir– vol ser la combinació de la guitarra ventilador amb un bombo a negres. Tot això, amanit amb un directe molt teatral que vol fiar bona part de la proposta a l'empatia del cantant Max Grosse i el bon fer de la formació en directe. Una proposta voluntariosa a qui li va costar seduir el públic igualadí, però que de mica en mica va aconseguir captivar l'audiència, en certs moments desconcertada per un directe irregular.
 

Auxili al festival Anòlia (14/07/2022) Foto: Joan Solé

 
El Parc de l'Estació Vella es va anar omplint a poc a poc per rebre el grup d'Ontinyent Auxili. Els valencians van mostrar un directe molt treballat, que el públic tenia moltes ganes de veure després dels seus dos anys sabàtics en què no van fer cap concert, estirats per l'aturada pandèmica. Pel seu costat, Auxili tenia també moltes ganes de presentar les cançons del seu recent Guaret (Propaganda pel Fet!, 2022), que van combinar amb temes de l'anterior Tresors (Propaganda pel Fet!, 2018). La banda va començar la nit amb "Guaret", i ja no va baixar el llistó durant tota l'actuació. Crides reivindicatives a favor dels Països Catalans i l'antifeixisme van repetir-se durant una nit que va acabar amb cançons com "Pàgines negres", la contundent "Ferides" i l'esperada "Si tu vols".
 
L'Anòlia seguirà avui amb les actuacions de La Ludwig Band i Ginestà; i finalitzarà demà dissabte amb el concert d'Els Catarres. Tots els concerts són gratuïts.
Especial: Concerts
Arxivat a: Enderrock, Habla de Mí en Presente, Anòlia, cròniques, festivals, Auxili

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.