actualitat

La Mercè conquereix tot Barcelona amb més de 100 concerts

S'ha descobert ja el cartell de la Festa Major barcelonina, que se celebrarà del 23 al 26 de setembre

| 26/07/2022 a les 10:45h

Concert de La Mercè 2019 a l'Avinguda Maria Cristina
Concert de La Mercè 2019 a l'Avinguda Maria Cristina | Xavier Mercadé
La Mercè d’enguany recupera formats i escenaris prepandèmics, mentre es queda amb les millors incorporacions d’aquests darrers dos anys. La festa major barcelonina, que se celebrarà entre el divendres 23 de setembre i el dilluns 26 (festiu a Barcelona), comptarà amb més d'un centenar de concerts repartits en 12 espais. Alguns d’ells, repeteixen per tercer any consecutiu -com el Teatre Grec i els Jardins del Doctor Pla i Armengol- i d’altres es recuperen d’abans de la pandèmia -Rambla del Raval, l’Avinguda de la Catedral, l’Avinguda de Maria Cristina i l’Escenari Mediterràniament d’Estrella Damm de la platja de Bogatell-. I a més, s’estrenen els nous escenaris de Ronda Sant Antoni i la Zona Universitària.

Barcelona Acció Musical (BAM)

La programació del Barcelona Acció Musical (BAM) enguany està pensada a través de sis conceptes vertebradors, com són la dissidència, la revisitació de les arrels, la música urbana i la col·lectivitat, l'autogestió, les músiques extremes i l'emergència. Divendres al Moll de la Fusta es podrà gaudir, entre altres, del concert de l'artista underground de Barcelona Luna Ki, o de la rapera catalana-marroquí Miss Raisa, i dissabte, s'hi convidarà Marina Satti, que combina les arrels gregues amb els sons més contemporanis. Paral·lelament, enguany el Moll de la Fusta - Llobregat serà també la casa de propostes locals emergents. Diumenge 25, a partir de les 18h, hi tocaran els tres finalistes de la darrera edició del concurs Sona9: els guanyadors Dan Peralbo i El Comboi, el Premi Joventut - Cases de la Música de Microhomes i Crisbru, guardonada amb el Premi Èxit. A més, dissabte a les 19:30h també hi seran els finalistes del concurs Brot. 

El BAM també serà al Raval, on divendres nit portarà projectes com el de Diversorium, que lluita per la diversitat funcional amb un espectacle tipus cabaret, o com el flamenc electrònic de Yeli Yeli, un duet que conformen el portuguès Pedro de Linha i l'activista queer gadità Álvaro Romero. Dissabte, pujarà a l'escenari Issam, que mostrarà el seu projecte que mescla la llengua i la tradició àrab magrebí amb beats clàssics. Diumenge, s'hi podran escoltar les crues i reivindicatives lletres del lisboeta Tristany.

L'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm és ja un escenari habitual de la festa major barcelonina, i enguany acollirà dues jornades de concerts. La primera serà el diumenge 25 de setembre, amb la programació encara per descobrir-se. La segona, serà el dilluns 26, amb el folk electrònic de la menorquina Anna Ferrer, el pop gallec de Magia Bruta, l'arrel andalusa i flamenca de Los Voluble, i el projecte multidisciplinari del barceloní Mans O.
 

Música Mercè

El privilegiat escenari de Montjuïc repeteix un any més a La Mercè. Divendres el Teatre Grec obrirà amb el duet que formen la cantant i trombonista Rita Payés i la pianista i cantant Lucía Fumero. Com a concert especial, tot seguit s'estrenarà 'Les músiques de Frida', una producció que posa banda sonora a l'exposició Frida Kahlo, La vida de un mito de l'Ideal Centre d'Arts Digitals de Barcelona. L'endemà, hi serà Vinicio Capossela, que vingut de la ciutat de convidada d'enguany (Roma), oferirà un espectacle de grans èxits. Diumenge, s'hi farà també un concert ben especial: 25 anys sense Tete Montoliu, en record del reputat pianista de jazz.

Els Jardins de Pla i Armengol, al barri del Guinardó, tornaran a acollir propostes d'autor, com les de Faneka, divendres, Nico RoigMomi Maiga & Vernau Mier i Anna Tréa, el dissabte, i Paolo AngeliAlberto Alcalá Trio i Xarim Aresté, el diumenge. A més, a l'hora de vermut, també s'hi faran els concerts dels estudiants de l'ESMUC (dissabte), de la Fundació Conservatori del Liceu (diumenge) i del Taller de Músics (dilluns). 

La programació més festiva de La Mercè, com sempre, es concentrarà a l'Escenari Mediterràniament d'Estrella Damm i a l'Avinguda Maria Cristina. En el primer, actuaran Marcel i JúliaEls CatarresDelafé y Las Flores Azules (23/09) i 31FAMAlizzz i Santa Salut (24/09). En el segon, al peu de Montjuïc, Cadena 100 hi portarà divendres David RosLa Oreja de Van Gogh i Mosaic; dissabte, Europa FM hi serà amb SamanthaNerea RodríguezLes MontsesItaca Band i La Pegatina, i diumenge, RAC105 amb Clima, Ginestà, Stay Homas, Buhos i Habla de Mí en Presente. Aquest any, però, s'hi suma també l'escenari de la Zona Universitària, que el diumenge s'omplirà amb la programació d'Els40: PortobelloMiki NúñezLola ÍndigoThe Tyets, i Doctor Prats.

Entre el centenar de concerts programats enguany, també s'hi compten els de Peret Reyes i Juan Perro (24/09) i Pepe Habichuela (25/09) a l'Avinguda de la Catedral, i el de Guillem Roma i Alessio Arena (24/09) i Koko Jean & The Tonics (25/09) a Ronda Sant Antoni. El darrer concert, el dilluns 26 a les 19:30h, anirà a càrrec de Vozes, que amb Marta Valero farà un espectacle dedicat a la cantant italiana Mina
 

Acció Cultura Viva

Com cada any, el cartell de l'ACV s'ha construït a partir d'una convocatòria oberta, que per aquesta edició ha rebut més de 500 propostes, que s'han escollit seguint les premisses de diversitat i paritat de gènere, i projectes transgressors, inclusius i experimentals de diversos estils musicals. El primer dia, els concerts es concentraran a la Nau Bostik, on actuaran La MagaEli Amic i Koers. Dissabte a la tarda, serà Fabra i Coats qui, en tres escenaris, s'omplirà de música i cultura viva amb concerts de Senyor OcaTrezorRemi De Ca La Fresca i Joana Dark, entre altres. L'endemà, diumenge al migdia, també hi actuaran Eva Fernández i Las Opinólogas.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, La Mercè, festivals d'estiu, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.