sector musical

Floreix el Jardí Amagat de Bankrobber

El Jardí Amagat és un nou segell discogràfic i agència de management i 'booking' , que compta amb el suport de Bankrobber

Marçal Lladó: «A Bankrobber som fans de les nostres cançons»

| 19/09/2022 a les 18:30h

Filipin Yess, Elle Leon i Azul
Filipin Yess, Elle Leon i Azul | Arxiu
A finals de juliol va néixer El Jardí Amagat, un nou segell discogràfic i empresa de management i booking. La iniciativa, que actua com a subsegell de Bankrobber però té un funcionament autònom, té com a objectiu fer créixer nous talents emergents de Catalunya. Aquesta tardor, El Jardí Amagat editarà els seus primers treballs amb els llançaments de tres artistes diferents: Filipin Yess, Elle Leon i Azul, que presentarà el 21 d'octubre a La Textil (Barcelona). Conversem amb el director artístic i coordinador de la iniciativa, Pol Mitjans, sobre el nou projecte i les perspectives de futur.

Esteu engegant un nou segell: El Jardí Amagat. Amb quin objectiu neix?
Tot va sorgir fa dos anys, quan vaig escoltar per primera vegada la nova proposta de Filipin Yess. Les seves cançons em van enamorar. En aquell moment, vaig tenir la necessitat d'ajudar-los amb el booking i el management. Així va sorgir la idea de crear aquest petit segell. 
 
A què fa referència el nom del segell? Sou els descobridors d'un jardí amagat?
El nom del segell és un homenatge a un dels llocs característics d'Igualada, on vaig estar vivint. Enmig dels carrers, hi havia un pati que tenia un jardí. Tenia la seva particularitat, perquè des de fora mai diries que allà dins n'hi pogués haver un. Era un oasi entre Igualada i hi vam començar a fer concerts. Vaig decidir anomenar el projecte El Jardí Amagat, perquè en quedés el record.
 
Quins són els artistes amb què us voleu centrar?
Per ara, hem començat a treballar amb tres artistes. Un d'ells és Filipin Yess, un grup format per Carles Guilera (veu principal i baix), Biel Solsona (teclats), Joan Vallbona (guitarra elèctrica) i Joan Torné (bateria). Tots ells han estat en grups com Marialluïsa, Modern York, Maria Jaume o Zulabard, i han format part de la proposta inicial del projecte. A més, treballem amb Azul, el projecte del cantautor sabadellenc Oriol Brunet, i la cantant irlandesa i resident a Barcelona, Elle Leon.

 
I pel que fa a estils?
Els estils musicals amb què treballa El Jardí Amagat són els que es mouen i parteixen d'una sonoritat pop, arreglada i elegant. Cadascú d'ells la porta al seu terreny. Azul desfila un pop psicodèlic mediterrani, Elle Leon fa un pop amb pinzellades de rock i Filipin Yess va des del pop amb influències clàssiques com The Beatles fins a punts més psicodèlics o souls.
 
Quin paper hi juga la llengua?
Filipin Yess canta en català. Elle Leon i Azul canten en anglès, tot i que Azul farà una cançó en català al seu disc. 
 
Treballareu amb músics de Catalunya, Països Catalans, o anireu més enllà?
Tot i que Ellen Leon és irlandesa, la idea és treballar amb músics de Catalunya i de la zona per descobrir propostes emergents properes que estan començant o que no han acabat d'alçar el vol. Volem sumar esforços amb els artistes i trobar el millor camí possible. 

La vostra labor no només se cenyeix a la del segell discogràfic, també feu management i 'booking'.
Sí, fem una mica de tot. El Jardí Amagat compta amb el suport del segell discogràfic Bankrobber. Jo, sobretot, m’encarrego de les tasques de management, booking i promoció. La part de discogràfica ho fem entre les dues empreses: el Jardí Amagat actua com a subsegell intern de Bankrobber. 
 
Com ha sorgit aquesta associació?
Fa anys que ens coneixem amb la gent de Bankrobber. Com a bateria de Marialluïsa, hem treballat plegats i hem compartit molts concerts, entre altres històries. Li vaig explicar a Marçal Lladó la idea del projecte i van voler obrir aquesta nova branca. Amb diverses converses, vam decidir col·laborar i tirar endavant el projecte.
 
Quines perspectives de futur té El Jardí Amagat?
Durant aquesta tardor, publicarem els senzills i àlbums dels tres artistes, i farem les primeres presentacions dels seus treballs corresponents. La màxima perspectiva i motivació que tenim és que puguin mostrar el seu projecte, com més lluny millor, i tocar en una gran varietat de llocs. 
 
 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Azul, Filipin yess, actualitat, El Jardí Amagat, Bankrobber, discogràfiques, Elle León, sector musical

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.