obtiuari

Mor Miquel Farrero, fundador d’Esqueixada Sniff

El guitarrista lleidatà ha mort sobtadament aquest cap de setmana

La banda va formar part del moviment de música progressiva a Catalunya

La utopia enderrocada

| 05/09/2022 a les 17:00h

Esqueixada Sniff (d'esquerra a dreta: Miquel Farrero, Josep Maria París, Toni 'Chupi' Saigi i Josep Maria Merchan)
Esqueixada Sniff (d'esquerra a dreta: Miquel Farrero, Josep Maria París, Toni 'Chupi' Saigi i Josep Maria Merchan)
El guitarrista lleidatà Miquel Farrero ha mort sobtadament aquest cap de setmana, segons ha anunciat el seu cosí i periodista de Catalunya Ràdio, Martí Farrero, a xarxes. El músic va formar part de bandes com CanaletasEsqueixada Sniff -exemple de l'ona laietana més experimental-, Virtuts Homòlogues i Ozono.
 
Esqueixada Sniff va néixer originalment com un grup sense nom de diversos músics progressius que s’aplegaven per fer jams al Màgic. Aquests músics eren, a més del mateix Farrero, Josep Maria París (exmembre de Màquina! i amb qui també van compartir Un Grupo Llamado Berta), Ricky Sabatés, Javier Martínez, Josep Maria Merchán, Carlos Avalone (tot i que aquest darrer va marxar aviat de la formació) i Rulo Rodríguez. Jordi Sabatés també va tocar intermitent amb ells.

Segons es recull al llibre Història i poder del 'rock català', publicat el 1977 i reeditat el 2007 per Enderrock, el reputat periodista Jordi Sierra i Fabra va valorar la banda com “una de les últimes i més fulgurants incorporacions de la progressia”. El 1979, la banda va publicar dos discos amb Edigsa: Ocells i En concert. Tots dos es van reeditar plegats el 2010 sota el segell Picap.

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Esqueixada Sniff, Miquel Farrero, actualitat, obituari, música progressiva, Ona laietana

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.