concursos

Roger Torné és el rei d'El Corral

El cantautor terrassenc va guanyar la primera edició del concurs de Ripoll

Parlem amb la impulsora del certamen i amb Torné

| 06/09/2022 a les 12:30h

Finalistes d'El Corral (Ferran Capdevila, Lucas Dalman, Dàhlia Duran, Mireia Vilalta, Culli, Marina Prat, Virgínia Zaldívar, Roigé, Enric EZ, Roger Torné i Mater)
Finalistes d'El Corral (Ferran Capdevila, Lucas Dalman, Dàhlia Duran, Mireia Vilalta, Culli, Marina Prat, Virgínia Zaldívar, Roigé, Enric EZ, Roger Torné i Mater) | Eva Paski i Judith Juanuix
Aquest cap de setmana s’ha celebrat la primera edició del concurs El Corral. Dissabte 3 de setembre, Ripoll va acollir vuit hores de concerts de deu artistes emergents. Cadascun d’ells, ubicats en diferents places cèntriques del poble, havia de fer quatre passis de mitja hora al llarg del dia, que van ser escoltats i gaudits pels veïns, i avaluats pel jurat. Els guanyadors van ser Roger Torné, en primer lloc, Virgínia Zaldívar i Enric EZ.
 
El concurs ha estat impulsat per la cantautora Marina Prat -amb el suport de l’Ajuntament de Ripoll-, que fa una valoració molt positiva d’aquesta primera edició del concurs. “Estic supercontenta”, assegura, “tant amb el funcionament de l’equip, com amb la relació amb l’ajuntament, amb els voluntaris i el suport que hem rebut, amb els concursants i amb el jurat. L’actitud de tothom va ser superpositiva i em fa fer la sensació que hi havia molt d’afecte entre tots i que estàvem treballant per un projecte comú.” Així mateix, assegura que el feedback rebut fins ara del públic i del poble és molt bo, tot i que també admet alguna cosa a millorar per a la pròxima edició: “Ens plantejarem canviar de dates, tant per evitar el risc de pluges, que ens va fer patir dissabte, com per aconseguir que vingui més gent. Òbviament, parlarem també amb tots els concursants i amb l’ajuntament per acabar d’afinar coses per a l’any que ve, però, en general, estic molt contenta de com va anar”.
 
En parlem també amb el terrassenc Roger Torné, que va ser escollit pels membres del jurat, entre els 10 concursants que participaven a El Corral, per quedar-se amb el primer premi, consistent en mil euros. El segon premi, valorat en 700€ se’l va endur Virgínia Zaldívar, mentre que el tercer, valorat en 300, va quedar en mans d’Enric EZ.


Has estat el guanyador de la primera edició del concurs! Com ho vas viure?
Tot el dia va ser bastant intens, però el moment en què van dir el meu nom per pujar a recollir el primer premi, no m'ho creia. I a més, aquest sentiment d'incredulitat es veia incrementat pel fet que feia dues setmanes havia obtingut també el 1r premi del Concurs de Cançó de Salitja, el concurs musical amb més història del nostre país (molt fort també!). En canvi, El Corral és el concurs musical més jove, però crec fermament que té per endavant una llarga trajectòria. Per aquest motiu em sento superorgullós d'haver sigut el primer a guanyar-lo. Últimament, estic aconseguint molts reconeixements per la música que faig: aquest estiu, a part dels primers premis d'El Corral i del concurs de Salitja, també he aconseguit el segon premi del RiV Sona i el premi a millor actuació en català del Concurs de Música de Badalona. Tot plegat em dona força per continuar creient i apostant pel meu projecte. Estic molt content, la veritat.

Una cosa amb què sembla que tothom ha estat d’acord és amb la gran qualitat de tots els concursants.
Sens dubte. El fet d'arribar a la final d'un concurs ja diu molt, però en especial crec que aquesta edició ha donat molt de si i ha permès a la gent que rondava pels carrers de Ripoll conèixer grans talents ocults del nostre territori. I, al cap i a la fi, el jurat té el seu propi criteri i va decidir atorgar-me a mi el primer premi, però se'l podria haver endut qualsevol altre dels 9 finalistes.
 

 
Com deies, va ser un dia intens, en què vau haver de fer quatre passis de 30 minuts. Et va jugar a favor aquest format?
La veritat és que vaig acabar molt cansat: van ser més de 18 hores fora de casa vivint amb intensitat tota la jornada musical, però l'experiència va ser molt i molt positiva. I no només pel premi obtingut, sinó també per la rebuda que vaig tenir, els carrers, la gent de Ripoll... em vaig sentir molt còmode en tot moment. No sé si aquest format em va jugar a favor, però tampoc en contra. En tot cas és una proposta original, molt diferent de la resta de concursos en els quals he participat al llarg d'aquest estiu, i això és gràcies a la Marina Prat, una persona amb una ment molt creativa i una energia molt contagiosa que ha fet possible aquest guirigall.

La teva proposta és intimista i de proximitat. Creus que en un concurs com aquest, de música al carrer i en petit format, va brillar especialment?
Crec que la música que faig és ideal per un ambient íntim en el qual poder-se detenir i escoltar atentament sense distraccions. Jo vaig tenir la sort de tocar en una plaça menudeta que va acollir molt bé la meva proposta. Per aquest motiu sí que crec que vaig poder brillar, com tu dius, amb més facilitat.
 

Aprofitaràs el premi del concurs per gravar els teus temes? Podrem sentir aviat algun disc teu?
Doncs sí, encara que el que gravi ho faré jo sol, a casa, en un estudi molt diminut que he anat muntant al llarg d'aquests anys. Ja fa 10 anys que componc, però fa relativament poc que pujo en escenaris de manera regular i que he començat a gravar alguna coseta. Ara estic gravant 5 cançons que vaig compondre entre el 2015 i el 2019, un tema de cada any, que d'alguna manera vull tenir emmarcats en aquest EP que es titularà Nostos i que sortirà a la llum aquesta tardor. D'altra banda, també gravaré "Què hagués passat", la cançó guanyadora del concurs de Salitja, que vaig compondre aquesta primavera passada. El premi, doncs, em servirà per invertir en coneixements de producció musical i poder continuar gravant els meus temes amb la qualitat i el deteniment que crec que es mereixen.

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, concursos, actualitat, entrevistes, Roger Torné, Virgínia Zaldívar, Enric EZ, Marina Prat, El Corral, actutalitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.