Actualitat

Ja s'han anunciat els sis finalistes del concurs Pop-Rock de Palma 2022

La final serà a Ses Voltes el pròxim 24 de setembre, en un concert on se seleccionaran els tres guanyadors d’aquesta edició

El concurs Pop-Rock de Palma ja té els 16 semifinalistes

| 15/09/2022 a les 17:30h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
El Concurs Pop-Rock de Palma ha donat a conèixer els seus finalistes d’enguany: Bilo, Black Sea Deluge, Foraster, Iuripuskas, Jane Yo i Marc Mas Carbonell. Tots ells s’hauran de batre en la final que se celebrarà a Ses Voltes el 24 de setembre i que consistirà en un concert en directe avaluat pel jurat. En la jornada s’entregaran els tres premis (primer, segon i tercer lloc) als finalistes, i els catorze reconeixements especials -que poden guanyar qualsevol dels setze semifinalistes del concurs-.

Formada a Palma fa 7 anys, la banda de pop psicodèlic Bilo és una de les finalistes d’aquesta edició. L'aire fresc i el bon rotllo és el que més els caracteritza. També ho són el duet Black Sea Deluge, compost per un bateria madrileny i un músic de Ciutat del Cap que toca el ‘diddley bow’, i que fan una fusió única de rock psicodèlic, post-punk i electrònica; el grup guerrer Foraster, amb el seu noise psicodèlic; el projecte Iuripuskas, que explora paisatges sonors a base de post-rock, psicodèlia, indie i garage; Jane Yo, que amb 8 anys a les espatlles, han passat de fase amb la seva combinació de postpunk i rock noranter; i Marc Mas Carbonell, bateria i cantant de Bilo, amb un nou projecte en solitari.

La final se celebrarà a Ses Voltes, el pròxim 24 de setembre, en un concert amb entrada gratuïta i lliure. Basat en la seva actuació, el jurat decidirà aleshores els tres guanyadors de l’edició: el primer, que com a premi actuarà a la Revetlla de Sant Sebastià 2023, amb una retribució de tres mil euros, i a la Fira B!, i el segon i el tercer, que també faran un concert a la revetlla per dos mil i mil euros, respectivament. En el cas que algun dels sis finalistes no pugui asistir a la final, hi concursarà Animals Marins.

A més d’aquests premis, qualsevol grup dels setze grups de la semifinal pot optar a un dels dotze reconeixements especials o accèssits que atorguen entitats del sector: Espora Records (consistent en l’enregistrament d’un senzill en format de vinil); Fira del Disc a Mallorca (una actuació a la Fira del Disc 2023); Enderrock a millor grup en català; Maraca Club (actuació a la sala Maraca Club durant el curs 2022-2023); els festivals Mallorca Live Festival, Festival Geiser; Heavy Balear Fest, Monkey Week i Mobofest (amb una actuació en les pròximes edicions);Tiratira Management (gravació, management i editorial); Premi Es Gremi (actuació remunerada com a teloner del Columpio Asesino) i Sputnik Ràdio (campanya de promoció i difusió).

Escolta els finalistes:

Bilo
 

Black Sea Deluge


Foraster
 


Iuripuskas


Jane Yo
 

Marc Mas Carbonell
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Pop-Rock Palma 2022, concursos, edrbalears, Actualitat