Estrenes

Microhomes reflexiona sobre l'«Ànsia» i la «Farsa»

Estrenem en exclusiva el doble videoclip del guanyador del Premi Joventut - Cases de la Música del Sona9 2021

Microhomes perd el nord entre mems i amors secrets

| 14/09/2022 a les 13:30h

Microhomes
Microhomes
Microhomes -Premi Joventut - Cases de la Música del Sona9 2021- ja treballa en el segon treball discogràfic que, segons apunta la mateixa banda, "efectua un gir cap a l’univers indie-rock amb textures esgarrades i arranjaments més enèrgics". Per conèixer amb detall aquesta nova direcció del trio barceloní, desvelem en primícia dues de les cançons que formaran part del pròxim disc: "Ànsia" i "Farsa", unides sota el paraigua d'un mateix videoclip.


"Ànsia" i "Farsa" són les dues primeres tesis musicals derivades de la pausa que la banda va prendre després del Sona9 2021 per a repensar el missatge de la seva música. A través de reflexions sobre les condicions humanes, Microhomes aborda diverses problemàtiques del segle XXI. A "Ànsia", el trio es qüestiona l'atrafegament i l'ànsia per a la immediatesa que ha construït el món globalitzat i hipertecnològic actual mentre a "Farsa" juga amb una doble lectura sobre l'esgotament i l'apatia: per una banda, es pot entendre a partir d'una relació amorosa, però, sobretot, el missatge agafa més força si es llegeix com una crítica al sistema capitalista i la seva caducitat.

En l'àmbit sonor, totes dues cançons segueixen l'apropament cap a l'indie-rock que la banda vol iniciar amb el pròxim treball. Tal com apunta la formació, aquesta nova direcció musical incorpora "guitarres agressives, sintetitzadors d’època, inclús seccions de bateria filtrades amb saturadors per a consolidar una proposta fresca, desbocada i carregada de significat". 

El trio barceloní ha ajuntat totes dues cançons en un sol videoclip, que ha estat dirigit Laia Roigé i narra una història paral·lela a la de la lletra. Amb un clar enfocament cinematogràfic, la història del clip narra el viatge de dues noies fugitives i com un detectiu les investiga i les segueix fins a un bar per a espiar-les.

Microhomes durà pròximament la gira Sona9 amb els altres dos finalistes de l'edició del 2021: Dan Peralbo i el Comboi i Crisbru. Aquesta gira començarà el 16 de setembre a la Capsa de Música de Tarragona dins de les festes de Santa Tecla, l'endemà es mourà fins a la Plaça dels Màrtirs de Vic com a part de la programació del Mercat de Música Viva de Vic i acabarà el 25 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona dins de la programació de La Mercè.
 

Microhomes Foto: Juan Miguel Morales

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Microhomes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.