Verkami

El nou himne del FC Tarraco batega a ritme punk-folk amb Verkami

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors

El club de futbol de Tarragona demana ajuda per crear l'himne del seu desè aniversari

Elvira Oliver impulsa un calendari il·lustrat de cançons actuals d’arreu dels Països Catalans

| 30/10/2022 a les 14:00h

Gravació de la base instrumental de l'himne del FC Tarraco
Gravació de la base instrumental de l'himne del FC Tarraco
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap a allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes.
 
L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem dues propostes noves que es troben en plena campanya a Verkami: l'himne del FC Tarraco i un calendari il·lustrat per Elvira Oliver amb cançons actuals d’arreu dels Països Catalans.
 

MOLT MÉS QUE UN HIMNE

El Futbol Club Tarraco va crear-se fa 10 anys, essent el primer club de futbol a Catalunya en ser autogestionat per l’afició. Per celebrar aquest aniversari, des del club han creat un himne d’estil folk-punk amb l’ajuda del grup tarragoní Extracto de Lúpulo (en aturada des del 2020) i els músics Miki Fa i Gessamí Martín
 

Presentació del projecte Verkami del club FC Tarraco

 
Per poder pagar la gravació i producció del tema, el club ha iniciat una campanya a Verkami. Els mecenes que hi col·laborin rebran diferents recompenses com samarretes, bufandes, la participació en la gravació de l’himne o, fins i tot, aparèixer com a patrocinador a la samarreta commemorativa de l'aniversari. Si la campanya recapta més diners dels previstos, els diners restants aniran destinats a projectes socials amb qui col·laboren o a projectes socials que ho necessitin.  

>>COL·LABORA AMB LA CAMPANYA<<


UNA TERRA DE CANÇONS

El calendari de la música catalana va ser un projecte que va iniciar Elvira Oliver fa un any. L'artista de La pobla de Vallbona vol combinar les il·lustracions que ha confeccionat amb la música. El calendari compta amb cançons contemporànies d’arreu dels països catalans d'artistes com CactusXiulaTesaAlidé Sans o Rudymentari, entre altres.
 

Recull il·lustracions d'Elvira Oliver


Tot i que l’any passat Oliver va fer el calendari pel seu compte, enguany ha decidit distribuir-lo i ha iniciat aquesta campanya a Verkami per poder assumir les despeses d'impressió i maquetació del calendari, i l’enviament. La il·lustradora ha creat diferents paquets per recompensar els mecenes que col·laborin en el projecte, entre els quals hi ha els calendaris de mida A3 i algunes il·lustracions de l’artista. Segons Elvira, està previst que els enviaments del projecte siguin abans de Nadal, per poder tenir-los a principi d'any.

>>COL·LABORA AMB LA CAMPANYA<<

Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, himne, FC Tarraco, artistes, calendari, verkami, estrena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.