Actualitat

D'Altre Poble: «Als pobles també hi ha gran qualitat artística i projectes que valen la pena»

El duet de Bocairent presenta el primer disc, 'Trencadís': onze cançons de música urbana de poble

| 16/11/2022 a les 14:00h

D'Altre Poble
D'Altre Poble | Arxiu
D'Altre Poble és un duet de Bocairent amb una interessant proposta de rap. Són de poble i reivindiquen els seus orígens. Després d'alguns senzills d'avançament, acaben de publicar el seu primer disc, Trencadís (autoedició), amb onze cançons de música urbana rural. En parlem amb els seus membres, Mistilo i Reas.



Qui és D'Altre Poble?
Reas: 
Som Mistio i Reas, dos nois de dos poblets al sud de València: Bocairent i Banyeres de Mariola. Tot i estar en províncies distintes són pobles propers i de característiques similars, xicotets, de menys de deu mil habitants… Per això, la nostra vida és molt pareguda i ens brinda uns estímuls diferents que els de la ciutat. Hi ha coses bones i coses roïnes. Fem rap des de xiquets. Al principi vam començar en castellà i, després de deu anys rapejant en altres projectes, vam fer el pas natural a fer un projecte íntegrament en valencià. Ara ens expressem en la nostra llengua i tractem temàtiques que en castellà no podíem tractar de forma tan familiar, ni arribar al públic a què realment ens dirigim.

Ara presenteu el vostre primer disc, 'Trencadís'. 
Mistilo:
És el nostre primer disc. Hem tractat de reflectir la nostra vida al poble, la nostra existència a Banyeres i Bocairent. I no ho hem fet amb una mirada estàtica, sinó dinàmica. Les cançons són reflexe dels nostres estats d'ànim i reflecteixen si estem més tristos o alegres, les inquietuds que tenim… Hem recollit esta multiplicitat de mirades sobre la realitat i les hem apegat a una obra completa. Esta és la tècnica del trencadís: recollir trossets  diferents de ceràmica i construir una obra d'art ornamentada amb ells. Convide també a tot el món que veja un xicotet curtmetratge que elaborarem per explicar el concete el disc i les diferents interpretacions que té el seu títol.


Al disc hi ha diverses col·laboracions.
R:
Teníem claríssim que volíem col·laboracions i quan l'hem acabat ens hem adonat que hi són totes les que ens vam plantejar en un principi. Estem contentísims. La raó d'incloure tants col·laboradors és que cadascú ens dona una visió pròpia del que volem transmetre. Amb D'Altre Poble considerem important que la visió que donem no siga únicament la dels nostres pobles, sinó que puga anar enriquint-se des de diferents punts de vista. I no volíem només col·laboracions vocals, sinó també amb diversos productors i també amb la masterització i la mescla. A més, també hi ha col·laboracions audiovisuals. L'esperit del grup és anar treballant amb més gent i demostrar que a la vida cultural dels pobles també hi ha gran qualitat artística i projectes que valen la pena.

El rap al País Valencià viu un bon moment. Amb qui sentiu que teniu més connexió?
M:
És cert que ara mateix hi ha una eclosió d'artistes de rap i de música urbana al País Valencià. Dins d'aquest àmbit es fan diferents estils i la gent s'interessa per diferents tipus de música. La penya de Sa Pena són col·legues nostres, tant per proximitat musical, com geogràfica i ideològica. Han col·laborat al disc i n'estem supercontents. Però hi ha molta gent que fa moltes coses interessants: l'Arjé, Eldemuro

El disc acaba de sortir al mercat. Parlem del directe.
R:
De moment no tenim dates de concerts. Acabem d'estrenar el disc i volem deixar-lo respirar un poquet. Presentar-lo a les plataformes i intentar i que arribe a gent de fora del nostre cercle. Tenim moltes ganes de presentar-lo en directe, però som un grup independent que ha tret este projecte a la llum, movent-lo tot nosaltres dos. No tenim cap promotora al darrere. Ens oferim a qui tinga un festival o que vulga organitzar un esdeveniment. Que ens contacte per instagram o mail i estarem encantats de presentar el projecte on siga. Volem difrutar-lo de veres, amb el públic.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, País Valencià, d'altre poble, edrvalencia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.