Actualitat

​La revista de l’SGAE explica la seva visió de la Nova Cançó

Es presenta un monogràfic de la revista digital 'Cultura', editada en català i en castellà

| 29/12/2022 a les 12:00h

Portada de la revista Cultura en català
Portada de la revista Cultura en català
La revista digital Cultura, editada per la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) ha dedicat el seu primer número monogràfic a la Nova Cançó. Aquest especial ha estat dirigit i coordinat pel periodista Omar Jurado i ha comptat amb la participació de periodistes de diversos mitjans catalans (entre ells, Helena Morén Alegret i Joaquim Vilarnau, d’Enderrock i el cap de fotografia Juan Miguel Morales, però també Jordi Bianciotto, Lluís Marrasé i Meler, Xevi Planas, Fermí Puig i Maria Salicrú, entre d’altres). També hi han participat diversos artistes com ara Roger Mas, Borja Penalba o Gemma Humet.

La revista s’inicia amb un gran espai dedicat a Joan Manuel Serrat, que tot just la setmana passada va fer el darrer concert de la seva carrera musical. Posteriorment, es fa un repàs cronològic al fenomen musical i es dediica espai a Lluís Llach, Maria del Mar BonetRafael SubirachsRaimonOvidi Montllor, Jaume SisaPau RibaJoan IsaacRamon MuntanerMarina RossellPere TàpiasJoan Baptista Humet, Quico Pi de la SerraNúria Feliu i Guillermina Motta, entre d’altres. Cal assenyalar que es tracta d’una revista multimèdia, amb vídeos que il·lustren i complementen els textos escrits i amb enllaços a llistes d’escolta d’Spotify.



El monogràfic, amb versió en català i en castellà, va ser presentat fa uns dies a la seu de l’SGAE a Barcelona per Joan Vives, president del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya; Antonio Onetti, president de la SGAE; Omar Jurado, periodista musical, creador i guionista del monogràfic; Xevi Planas, cronista de cançó especialista en Ramon Muntaner, i Agnela Domínguez, cap de Comunicació i Activitats de la SGAE a Catalunya entre 1999 i 2022.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Maria del Mar Bonet, Nova Cançó, Roger Mas, Raimon, Lluís Llach, Joan Manuel Serrat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.