Entrevistes

7th Basement: «Haver tingut pocs recursos i pocs diners ens ha dut a trobar alternatives»

Parlem amb la banda maresmenca sobre el seu futur debut discogràfic, 'Tinc 7 de tu'

| 30/12/2022 a les 09:00h

7th Basement
7th Basement | Arxiu
El debut del grup maresmenc 7th Basement, Tinc 7 de tu, sortirà al març coincidint amb la nova etapa de la companyia Blanco y Negro. Un conjunt de nova fornada, integrat per quatre ‘xulos sentimentals’ (Madd Pooch, Meddin, Aster i Baon), que arriba per trencar els motlles de l’escena musical urbana.


Com va néixer 7th Basement?
Aster:
Ha estat un llarg procés. Al principi jo coneixia en Meddin, i a tots dos ens agradava fer música, així que vam muntar un home studio. Més endavant vam arribar a la conclusió que ens podríem ajuntar amb algú més i formar un projecte més ampli. I aquí van entrar en joc en Baon i en Madd Pooch, que també estaven cuinant les seves coses.
Baon: El punt d’inflexió real per a la creació de 7th Basement, però, es va produir fa un parell d’anys, quan vam decidir agafar un local per poder assajar i treballar. De fet, el nom va sorgir d’aquest espai.

Abans havíeu gravat música en solitari. Com heu encarat la nova etapa amb la banda?
B:
Amb moltes ganes! Som molt perfeccionistes, i no hem volgut publicar res fins ara per fer-ho el més treballat possible.
Madd Pooch: Després de tants anys de prova i error, i d’anar fent, per fi podem agafar el nostre projecte discogràfic grupal i treure’l a la llum en un bon format.

A part d’anomenar-vos 7th Basement, el número 7 també tindrà molta presència al primer disc. Quina importància té aquesta xifra per a vosaltres?
A:
L’hi hem atorgat sentit a mesura que ha anat passant el temps, a còpia de coincidències que hem anat buscant i trobant.
M.P: El número 7 és la simbologia que defineix el punt d’inflexió que va permetre que ara ens trobem on som.

Tots quatre, en major o menor mesura, teniu coneixements de producció. Com ha influenciat això a l’hora de compondre i mesclar les vostres pròpies cançons?
B:
El fet que tots tinguem nocions de producció ens ha permès que, com a grup, puguem aportar molt més. Ens ha donat llibertat.
A: El fet d’haver tingut pocs recursos i pocs diners per invertir ens ha ajudat a trobar alternatives i seguir avançant en cada part del procés creatiu. Hem arribat a obtenir sonoritats molt professionals amb una sola taula, un micròfon i un mitjó anti-pop.
Meddin: Els inicis sempre són crus, però serveixen molt per aprendre.


Pel que fa a la temàtica, les cançons parlen de la vostra particular manera de viure. Com és aquest estil de vida del qual feu bandera?
B:
Els temes plasmen diferents situacions i actituds, i parlen sobretot del nostre estil de vida. A vegades anem de ‘sobrats’, d’altres estem més reflexius. Ens ha influenciat tant la música urbana dels Estats Units que, en certa manera, hem volgut acostar aquesta cultura a casa nostra, i ho hem fet amb un toc d’ironia.
M: A les cançons intentem fusionar les nostres vivències, passions i sentiments amb l’ego trip, i fem paròdia dels estereotips de la música urbana nord-americana.

Una altra constant que també apareix en moltes de les cançons de 'Tinc 7 de tu' és l’amor. Considereu que és la vostra principal inspiració a l’hora d’escriure?
M.P:
El més curiós del nostre procés de creació és que no escrivim les cançons. Quan assagem els temes, cantem les lletres de manera orgànica, improvisant a l’estudi i captant l’essència de cada moment.
A: En realitat, tal com diem en una cançó: som uns ‘xulos sentimentals’.
M: Les nostres principals fonts d’inspiració són l’amor i els col·legues
B: L’amor sempre ha de ser present en la ment d’un artista.

Pel que fa a la sonoritat, el disc destaca per un pop festiu, tot i mantenir-se dins l’escena de les músiques urbanes. La intenció és no estancar-se en un estil i crear un so propi cantant en català i castellà?
A:
Exacte! Dins la música urbana abracem molts pals diferents i no ens posem barreres. Cada component ve d’uns estils en concret, i això es nota a l’hora de crear.
M: El nostre so el definim com a urbà, però dins aquesta etiqueta trobem trobar moltes combinacions diferents.

El llançament del disc vindrà acompanyat d’una gira de presentació. Com serà?
A:
Encara falta definir com serà aquesta gira amb la discogràfica Blanco y Negro i amb la nostra mànager, però la idea principal és pujar als escenaris i aprofitar per fer el màxim de concerts possibles.
M: Estem convençuts que la rebuda del projecte per part del públic serà molt positiva.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevistes, 7th Basement

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.