festivals

El BarnaSants segueix amb Andreu Valor, Mireia Vives i Borja Penalba, Maria Jaume

El cicle continua aquestes properes setmanes amb una dotzena de nous concerts

Orquestres Per La Llibertat-Inauguració BarnaSants-Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat 27/01/23

Tot a punt pel BarnaSants 2023

| 30/01/2023 a les 10:45h

Andreu Valor
Andreu Valor | Xavier Mercadé
L'edició d'enguany del BarnaSants va arrencar divendres passat amb l'espectacle inaugural Orquestres per la llibertat, que va reunir dalt d'un escenari l'Orquestra PlateriaLa Salseta del Poble Sec i Huapachà Combo. Després d'un cap de setmana completat amb els concerts de Laia Llach i Clara Andrés, el cicle continua aquest inici de febrer amb concerts d'artistes com Mireia Vives i Borja PenalbaAndreu Valor o Maria Jaume, entre altres. 

MARTA Y MICÓ
Reunión de amigos
Dijous 2 de febrer a les 21h - Luz de Gas (BCN)

Presentació del quart disc del duet barceloní en un recital íntim que incorpora una selecció de composicions de la seva ferma trajectòria. Una reunió d’amics, una festa de la música i la paraula. L’espectacle es basa en les lletres de José María Micó i Marta Boldú a través de músiques rítmiques al servei de la poesia com la balada, la bossa nova, el tango o la rumba. Hi haurà l’art del bandoneonista argentí Marcelo Mercadante i del contrabaixista Jacob Reguilón.



MARCELO MERCADANTE
Hoy y ahora
Divendres 3 de febrer a les 20h - Casinet d'HostaFrancs (BCN)

El músic argentí Marcelo Mercadante actua amb la cantant Analía Carril i el duet de cordes integrat per Javier Feierstein i Emiliano Roca. El bandoneonista i compositor argentí estrenarà Hoy y ahora, un singular recorregut per la poètica ibèrica i atlàntica contemporània amarada de les aromes del tango. La tanguista Analía Carril serà l’encarregada de dir els versos de Joan Vinyoli, José Maria Micó, Tere Irastortza, Luis Pimentel i Juan Antonio Bermúdez.



MIREIA VIVES I BORJA PENALBA
Pell
Dissabte 4 de febrer a les 20h - Teatre Joventut (L'Hospitalet)

Projecte antològic impulsat per Acció Cultural del País Valencià on el duet versiona desenes de cançons populars en la seva llengua pròpia. El cantautor i productor Borja Penalba amb la veu de Mireia Vives canten als referents de la cançó valenciana. Després d’un treball exhaustiu van adaptar mig centenar de versions per al disc Pell, que forma part de Mural sonor (ACPV, 2022).



ROIGÉ
360º
Diumenge 5 de febrer a les 19h - Harlem Jazz Club (BCN)

Presentació oficial del nou disc del cantautor barceloní Roigé, 360º (La Catenària, 2022), un concert immersiu gravat en realitat virtual. Després del segon disc, Ingràvid (La Catenària, 2020), va arribar la pandèmia i, al cap de dos anys gairebé ‘en blanc’, el cantautor vallesà va realitzar la seva culminació discogràfica amb un concert immersiu. Gravat en realitat virtual, es va presentar l’any passat al Teatre Auditori de Cardedeu amb set músics i moltes col·laboracions.



LAURA SIMÓ I ELISABET RASPALL
Simó i Raspall diuen l'univers Burrull
Dimecres 8 de febrer a les 21h - Luz de Gas (BCN)

Les jazzwomans Laura Simó i Elisabet Raspall homenatgen el mestre de la Nova Cançó i la poesia musicada Francesc Burrull (1934-2021). El duet s’acompanyarà del contrabaixista Jordi Mestres, el bateria Josep ‘Pinyu’ Martí i el cel·lista Gilbert Bernadó, que desgranaran el seu disc pòstum, On es desborda el sol (Havana Seven, 2022), afins a Burrull i a la seva empremta.
 


ALBA CARETA GROUP
Teia
Dijous 9 de febrer a les 20:30h - Centre Artesà Tradicionàrius (BCN)

La trompetista i cantant bagenca ha recopilat al seu al tercer disc les darreres composicions inspirades sobretot en vivències personals. La teia és la fusta resinosa o una estella de la mateixa que crema fàcilment, i també és el títol del tercer disc d’Alba Careta, després d’Alades i Orígens. L’àlbum Teia (Segell Microscopi, 2023) evoca els conflictes interns entre el que se’ns imposa i el que realment creiem. La intuïció i l’esforç són la flama que guia per trobar el camí autèntic.



ANDREU VALOR
Un nou món
Dijous 9 de febrer a les 21h - Luz de Gas (BCN)

El cantautor valencià presenta el novè àlbum, Un nou món (autoeditat, 2022), considerat el millor disc de cançó d’autor als Premis Ovidi. Un nou món és un treball eclèctic. La vestimenta sonora té un aire renovat de folk-indie nord-europeu sense perdre l’essència de la cançó d’autor vinculada a la societat, al temps present i a un missatge generacional que aspira a fer del món un lloc més digne i lliure, a través de la poesia, la reflexió i la reivindicació d’humanitat.



MIQUEL GIL I NOÈLIA LLORENS 'TITANA'
Arrel
Divendres 10 de febrer a les 20:30h - Centre Artesà Tradicionàrius (BCN)

El cant valencià de Miquel Gil i Noèlia Llorens ‘Titana’ es conjuga en un disc i espectacle pel 50è aniversari d’Acció Cultural País Valencià. El disc Arrel (ACPV, 2021), que forma part del gran projecte Mural sonor, ha suposat la composició de vint peces a partir de textos de joves poetes valencians. Un recull per a dues veus que aporten una pinzellada poètica, crítica i emotiva. 
 


LA MARTA RIUS
Set
Divendres 10 de febrer a les 20h - Harlem Jazz Club (BCN)

La Marta Rius torna als escenaris després d’haver superat un càncer de mama i amb un nou àlbum sota el braç, Set (autoeditat, 2022). Plantejat com un directe vital i encoratjador, la cantautora santfeliuenca recorda que la vida val la pena ser viscuda. Set és un disc sincer, de cor i fel, de llums i ombres, que explora noves sonoritats i parla de la necessitat de superació i també dels petits detalls que esdevenen importants i meravellosos en moments de canvi.



LUCAS MASCIANO
20 anys 
Divendres 10 de febrer a les 21h - Luz de Gas (BCN)

Concert especial per celebrar l’arribada del cantautor argentí a Barcelona a través de dues dècades de recitals, gravacions i cançons. Un repertori viatger, viscut en cada paraula. ‘20 anys’ de les actuacions al Portal de l’Àngel, ‘20 anys’ de les diferents vides discogràfiques d’Al diablo con todo, ‘20 anys’ de pura música i paraules i ‘20 anys’ de persones. L’objectiu és reviure moments a través de les cançons amb aquells que han sentit i viscut amb la seva música.



RUPER ORDORIKA
Amour eta toujours
DIssabte 11 de febrer a les 20h - Auditori Barradas (L'Hospitalet)

Referent indiscutible de la cançó basca, Ruper Ordorika presenta el seu treball Amour eta toujours (Elkar, 2021), en clau sonora cubana. Les lletres i el so condueixen el cantautor nascut a Oñati a un territori desconegut en la seva carrera, però fidel a la seva essència. A l’escenari l’acompanyaran mugalaris de luxe: Arkaitz Miner (guitarra, violí i mandolina), Lutxo Neira (contrabaix), Hasier Oleaga (bateria), Eduardo Lazaga (percussions) i Nando de la Casa (teclats).



MARIA JAUME
Voltes i voltes
Diumenge 12 de febrer a les 12h - Teatre Ateneu de Tàrrega

Nascuda a Mallorca i establerta a Barcelona, atresora un estil propi que basteix un pont entre les grans cantautores de l’indie i la cançó mediterrània. Durant l’any passat ha presentat el seu segon disc, Voltes i voltes (Bankrobber 2022): un treball produït amb Lluís Cabot (Da Souza), amb cançons que es mouen entre el vessant personal i la ficció, i la consoliden entre les grans lletristes de l'escena.



SINGIN' AMERICAN SONGWRITERS
Amour eta toujours
Diumenge 12 de febrer a les 19h - Harlem Jazz Club (BCN)

El grup establert a Barcelona i liderat per Ellen Croteau i Marcos Deker reinterpreta els bons fruits que ha donat la cançó nord-americana. El trio Singin’ American Songwriters, abrigallat per Aaron Feder, versionarà els clàssics de Paul Simon, James Taylor, Bob Dylan, Emmylou Harris, Peter Paul and Mary, Dolly Parton i Carole King, entre altres. Un homenatge a la música nord-americana més compromesa.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Maria Jaume, Mireia Vives i Borja Penalba, Andreu Valor, BarnaSants

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.