Festivals

Tot a punt pel BarnaSants 2023

El divendres 27 de gener arrenca la 28a edició del festival de cançó d'autor amb el concert de les Orquestres per la Llibertat

El festival té programats una norantena de concerts fins a mitjans de maig

El BarnaSants 2023 arriba amb una norantena de concerts de cançó d'autor

| 19/01/2023 a les 10:00h

Orquestres per la Llibertat
Orquestres per la Llibertat | Juan Miguel Morales
El pròxim divendres 27 de gener arrenca la 38a edició del festival de cançó d'autor BarnaSants amb el concert de les Orquestres per la Llibertat al Teatre Joventut de L'Hospitalet de Llobregat. El projecte de cultura en xarxa arreu dels Països Catalans ha programat fins a mitjans de maig una norantena de concerts confirmats arreu del Principat i, a més, està previst que pròximament es vagin anunciant més concerts al País Valencià i a les Illes Balears i Pitiüses.

El concert inaugural de les Orquestres per la Llibertat vol ser un reconeixement als fundadors i músics de l’Orquestra Plateria, La Salseta del Poble Sec i Huapachà Combo durant la Transició. A partir de les 20h al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, l'orquestra revisitarà cançons que formen part de la memòria col·lectiva com l’"Home dibuixat", "Pedro Navaja", "Bella Ciao", "Niña", "Me’n vaig a peu" o "Hasta siempre comandante". El combo estarà liderat per Manel Joseph, Salvador Escribà, Miquel Mallafré i Quimet Carreras, acompanyats per una banda de tretze músics amb Eva Gomáriz, Quino Béjar, Jordi Gas o Xavi Reija, entre altres.

En els següents dies, el BarnaSants mantindrà la seva plena activitat amb dos concerts més. Un serà el que Laia Llach oferirà a la sala Harlem de Barcelona el dissabte 28 de gener a les 20h. La cantautora granollerina presentarà en directe el seu disc debut, Sol d'hivern (Segell Microscopi, 2022), un treball acústic lluminós consolidat a partir de l'experiència d'haver guanyat el Concurs Soldevila (organitzat per Cesk Freixas) i el de Cantautors de Verges i haver rebut una beca en el Programa de Suport a la Creació de les Cases de la Música.


Finalment, el diumenge 29 serà el torn de la cantautora Clara Andrés a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat. L'olivera farà un extens repàs en directe del seu últim treball, Capfico (Hidden Track Records, 2022), guardonat amb el Premi Carles Santos de la Música Valenciana 2022 en la categoria de Millor disc de cançó d'autor.


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, cançó d'autor, actualitat, festivals, barnasants

COMENTARIS

No se trobar informació - calendari

Sara Vendrell Costa-Pau , 23/01/2023 a les 17:17

Fa estona que busco i no puc trobar el calendari de la programació.
90 o 30 cantautorxs?
On surt la programació?

Gràcies

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.