Premis Enderrock

Avui se celebra la 25a edició dels Premis Enderrock a l’Auditori de Girona

La nova catifa lila per als artistes s’obrirà a partir de les 19 h i la gala serà retransmesa amb una coproducció La Xarxa i TV3, i també per iCat

Els nous presentadors dels Premis Enderrock 2023, Andreu Juanola i Alba Riera, agafaran el relleu de la parella humorística de Carles Xuriguera i Rafel Faixedas

Una dotzena d’artistes consolidats i emergents estrenaran les cançons de la nova temporada a la Nit dels Premis Enderrock 2023

Personalitats de l’escena musical i professionals del món del periodisme i de l’humor seran els encarregats del lliurament de la vintena de Premis Enderrock noatorgats pel vot popular i la crítica

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, seran les màximes autoritats

| 09/03/2023 a les 09:00h

Cartell Premis Enderrock 2023
Cartell Premis Enderrock 2023
Els comunicadors Andreu Juanola i Alba Riera donaran el tret de sortida a la gala dels XXV PREMIS ENDERROCK 2023 - PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA 2023 aquest vespre, a partir de les 21 hores, a l’Auditori de Girona. Els nous presentadors agafaran el relleu de la parella humorística formada per Rafel Faixedas i Carles Xuriguera, que durant deu anys ha conduït la cerimònia a Girona. La celebració de la 25a edició dels premis comportarà un nou format, que es plantejarà com un acte de reconeixement a l’escena musical del país en el marc d’un gran programa musical que inclourà una aposta per la nova escena artística.
 

Andreu Juanola i Alba Riera, presentadors de la gala dels Premis Enderrock 2023 Foto: Juan Miguel Morales


Al llarg de l’acte es lliuraran una vintena de guardons corresponents als premis de la crítica i de la votació popular, a més dels reconeixements en les categories d'Honor a Esquirols i a la Trajectòria a Marina Rossell. La NIT DELS ENDERROCK mostrarà la qualitat i diversitat del panorama musical i servirà d’aparador de les estrenes de la temporada vinent amb una dotzena d’actuacions programades.

L’obertura de portes a les 19 h inaugurarà la nova catifa lila per als artistes –estrenada aquest any per reivindicar i demostrar l’auge de la presència femenina als escenaris i als PREMIS ENDERROCK– i a partir de les 21.30 h la gala serà transmesa a través d’una producció audiovisual conjunta de La Xarxa i TV3. També es podrà seguir per l’emissora musical pública  iCat amb els comentaris de Josep Martin i Lali Giner i per Enderrock.cat.

Els XXV PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA seran lliurats per una vintena personatges populars de l’escena musical, professionals del món del periodisme i de l’humor: Els Amics de les Arts, Roba Estesa, La Maria, Kelly Isaiah, Joan Rovira, Marc Parrot, Beth, Edu Esteve, Clara Viñals (Renaldo & Clara), Ven'nus i Alizzz, el duo humorístic que formen Ana Polo i Oye Sherman, les presentadores Xènia Casado i Berta Aroca (iCat) i les periodistes Elisenda Carod (Catalunya Ràdio), Gemma Ventura (Catorze), Vanessa Raja (La Xarxa) i Jèssica del Moral (La Xarxa).

El cartell musical de la nit inclourà estrenes en directe i en primícia a càrrec del duet mataroní The Tyets, el trio barceloní i vallesà Stay Homas, la cantautora maresmenca Judit Neddermann i el trio de la Garriga Gertrudis. Els èxits de l’escena emergent s’escoltaran a l’Auditori de Girona de la mà de Julieta, Lauren Nine, Socunbohemio i Boom Boom Fighters & Cookah P. La fornada de cantants sorgida del fenomen televisiu Eufòria serà present la gala amb les actuacions de Triquell i Scorpio. Per la seva banda, Miki Núñez i Alfred García entonaran a duet la seva darrera col·laboració, mentre que Pol Batlle & Rita Payés seran els encarregats de posar la banda sonora a l’obituari.
 



AMB LA PRESÈNCIA DE LES INSTITUCIONS I EL SECTOR MUSICAL
La gala comptarà amb la presència destacada del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga; i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. També assistiran representants de les àrees de Cultura del Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Palma, així com representants de l'Institut Valencià de Cultura i del Ministeri de Cultura del Govern d'Andorra, a més de 1.500 convidats entre autoritats, representants del sector musical, músics i convidats d’arreu dels Països Catalans.

L’acte també acollirà les principals associacions del sector amb representants de l’Acadèmia Catalana de la Música, l’Associació de Representants Promotors i Mànagers (ARC), l’Associació de Sales de Catalunya (ASACC), l’Associació de Productors i Editors Discogràfics (APECAT), l’Associació Musicat, el projecte Cases de la Música, la Fundació i el Consell Català de la SGAE, i l’Associació d’Intèrprets i Executants (AIE), entre altres.


EN DIRECTE PER LES TELEVISIONS I RÀDIOS PÚBLIQUES
La gala dels PREMIS ENDERROCK DE LA MÚSICA CATALANA serà retransmesa en directe gràcies a una coproducció audiovisual dels dos grans operadors televisius públics catalans, La Xarxa i TV3, i també per l’emissora de música i cultura de Catalunya Ràdio, iCat, amb la voluntat d'arribar al màxim d’audiència possible. L’esdeveniment es podrà seguir en directe a partir de les 21.30 h per les televisions i ràdios de La Xarxa, per la plataforma de La Xarxa +, l’emissora iCat i el web Enderrock.cat. Els periodistes Josep Martín (iCat) i Lali Giner (La Xarxa) comentaran la gala en directe. Per primera vegada, TV3 emetrà la cerimònia completa en diferit a partir de les 23.30 h.

Des de la tarda d’avui dijous, el vestíbul de l'Auditori de Girona comptarà amb la presència del programa La Tarda de Catalunya Ràdio, conduïda per Elisenda Carod, i l'espai informatiu musical Independents d'iCat, realitzat pel periodista Josep Martín, que traslladaran per un dia els seus estudis a l’Auditori de Girona per oferir programes especials de seguiment de la gala amb entrevistes i actuacions d'alguns dels protagonistes de la vetllada. El Loft d’iCat, presentat per Berta Aroca i Xènia Casado, també emetrà una programació especial des de la catifa lila i els programes televisius Planta Baixa de TV3 i Fet a mida de La Xarxa duran a terme connexions en directe.

La cerimònia tindrà una durada prevista de dues hores i acabarà amb la tradicional fotografia de família de tots els guardonats a l’escenari de l’Auditori de Girona. Els PREMIS ENDERROCK 2023 - XXV PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA són una producció del Grup Editorial Enderrock amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, amb el patrocini d'Estrella Damm, Renfe, i la col·laboració de Bonpreu i Esclat, la Fundació Universitat de Girona, la Fundació SGAE, la societat AIE i l’entitat Crea SGR.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis de la música catalana, Auditori de Girona, Premis Enderrock, Premis Enderrock 2023

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.