actualitat

Una dotzena d’artistes estrenaran cançons a la gala dels Premis Enderrock 2023

La Nit dels Premis Enderrock 2023 serà l’altaveu dels nous èxits de l’escena musical del país amb una dotzena d’actuacions

The Tyets, Stay Homas, Judit Neddermann i Gertrudis presentaran en directe els seus avançaments de la nova temporada

Els nous èxits de l’escena emergent sonaran de la mà de Julieta, Lauren Nine, Socunbohemio i Boom Boom Fighters & Cookah P

La fornada de nous talents sorgida del fenomen Eufòria serà present a la gala dels Premis de la Música Catalana amb Triquell i Scorpio

La gala dels Premis Enderrock reunirà Miki Núñez i Alfred García per interpretar plegats la seva darrera col·laboració, «Electricitat»

El revolucionari duet de Pol Batlle & Rita Payés interpretarà la seva particular versió de «Vida» de Lluís Llach

La 25a gala dels Premis Enderrock serà retransmesa per TV3, La Xarxa i iCat

| 07/03/2023 a les 13:15h

Músics que actuaran a la gala dels Premis Enderrock 2023
Músics que actuaran a la gala dels Premis Enderrock 2023
La 25a edició de la gala dels PREMIS ENDERROCK - PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA 2023 se celebrarà aquest dijous 9 de març a l’Auditori de Girona per reconèixer els millors artistes, discos, cançons i directes de la música catalana. La cerimònia s’ha plantejat també com un gran programa musical amb una dotzena d’actuacions d’artistes consolidats i emergents que presentaran les estrenes de la nova temporada. El cartell de la nit vol ser un altaveu dels grans èxits de l’escena musical del país, que ha marcat un abans i un després des de la irrupció de la pandèmia.

La gala s’obrirà amb l’actuació The Tyets, que pujaran a l’escenari escassos dies després de publicar el seu nou disc, Èpic solete, editat per Luup Records. El duet mataroní, que aspira a dos Premis Enderrock 2023, ha escollit per a l’ocasió la cançó “Coti x coti”, que interpretaran en primícia amb un format musical sorpresa que es revelarà en directe. La cantant barcelonina Julieta, que també és finalista en dues categories dels guardons segons el vot popular i que rebrà el Premi Enderrock al Millor disc revelació segons la crítica, oferirà un avançament del seu proper àlbum que publicarà amb el segell Music Bus. Pujarà a l’escenari acompanyada de piano i d’un grup de dansa clàssica, per interpretar la intro “Euga de nit” i presentar el nou tema “Diga’m el que sents”.


A l’escenari de l’Auditori de Girona també s’interpretarà per primera vegada en directe el nou senzill de Stay Homas titulat “La nòria”.  La cançó del trio format per Klaus Stroink, Guillem Boltó i Rai Benet estarà inclosa al seu nou treball que sortirà a la primavera sota el segell Kukileo by Halley Records. Per la seva banda, Gertrudis, un dels referents històrics del mestissatge en català, estrenarà “M'agrada”. Es tracta d’un dels temes del nou treball festiu i eclèctic que el trio de la Garriga llançarà al maig amb el segell PAM Records.


Durant la gala dels PREMIS ENDERROCK 2023, es desvetllarà la nova etapa de Judit Neddermann, una de les veus femenines més destacades del país. La cantautora maresmenca oferirà “Llum al cel”, una de les cançons inclosa en el disc Lar (Universal / Música Global) que publicarà a la primavera i que suposarà el retorn al català després de la seva aventura amb Aire (Música Global / Universal, 2021). També estaran presents dues de les cares més conegudes del panorama musical actual, Miki Núñez i Alfred García, exconcursants d’Operación Triunfo, que pujaran a l’escenari per entonar plegats “Electricitat”, una col·laboració de pop melòdic i enèrgic que van dur a terme l’any passat, i que s’inclourà al nou disc del terrassenc previst per abans de l’estiu.


Pol Batlle & Rita Payés seran els encarregats de posar la banda sonora a un dels moments més emocionants de la cerimònia, el recordatori als músics que ens han deixat en aquest darrer any. El revolucionari duet interpretarà la particular versió de “Vida”, de Lluís Llach, que va presentar amb la plataforma digital musical alemanya Colors a finals de l’any passat.


La fornada de cantants que es van donar conèixer l’any passat en el gran fenomen televisiu Eufòria de TV3 també serà present en el cartell de la NIT DELS PREMIS ENDERROCK. Darrere l’alter ego artístic de Clara Sánchez, Scorpio oferirà una actuació amb grans dosis de música urbana fusionada amb pop i r’n’b. La cantant barcelonina interpretarà un medley de “Sayonara” i "Déjà-vu”, els seus dos darrers senzills, que formaran part del debut que sortirà aquest mes de març editat pel segell Delirics. Per la seva banda, Triquell buscarà sorprendre en directe amb el seu habitual estil camaleònic. El cantant vallesà Cesc Fuentes presentarà també un medley amb dos dels últims temes, “CBD i espardenyes” i “Jugular”, que formaran part del seu primer disc en solitari que veurà la llum el mes vinent amb el suport de Halley Records.


Durant la vetllada, els espectadors també seran testimonis de l’actuació de Lauren Nine, una de les principals joves veus femenines exponent de la fusió de r'n’b, soul i música urbana en català. La cantant barcelonina avançarà en directe “WTF”, una cançó que formarà part del nou disc que publicarà enguany amb el segell Blanco y Negro.


Un altre nom destacat de cartell serà el jove barceloní Artur Viñas, conegut com a Socunbohemio, que portarà als XXV PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA el tema “Les coses que no m'agraden de tu”, una proposta tranquil·la i d’autor inspirada en les estacions de l’any i la nouvelle vague, i que també es plasmarà en un disc al març titulat Contes de les quatre estacions (Vida Records, 2023).


I finalment el trio Boom Boom Fighters & Cookah P serà l’encarregat de fusionar a l’Auditori de Girona el roots reggae dels anys vuitanta i el dancehall dels noranta amb la interpretació de “Bon jan”, un dels temes del seu segon disc Confit (Propaganda pel Fet!, 2023). La formació, que integren el gironí Oriol Pujades (àlies Cookah P) i els mataronins Joan Fité i Tomàs Sánchez, ha fet una residència al Centre de Creació Musical La Marfà de Girona per crear l’àlbum. La seva actuació s’emmarca en el suport dels PREMIS ENDERROCK amb l’escena gironina emergent i La Marfà.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock 2023, Premis Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.