Cançó per cançó

'Bona fe' de 31 FAM, cançó per cançó

Repassem cadascun dels temes del nou disc de la banda sabadellenca 31 FAM

| 24/03/2023 a les 14:00h

31 FAM
31 FAM | Nil Ventura

El grup sabadellenc 31 FAM és un dels fenòmens i referents de la música urbana catalana. Avui ha publicat el seu quart disc, Bona fe (Delirics, 2023), amb cançons de vida, esperança, amor i festa. En el treball, la banda s'apropa a noves sonoritats sense perdre l'essència dels seus principis. Avui desgranem, cançó per cançó, el nou disc amb els seus autors.

1. "X2 real" 
"La primera cançó del disc parla del nostre llegat com a banda, com a persones i com a artistes. Volem deixar-hi un missatge d'esperança, ja que encara hi ha gent que és real amb els seus principis. El tema també va dirigit a les persones que es troben en els seus inicis artístics, per animar-los a confiar que els objectius es poden aconseguir amb voluntat i treball".


2. "Tuve suerte"
"El tema està inspirat en l’escena soul i R&B, i reflexiona sobre el concepte de la sort. Molts cops el que per algú és una benedicció per un altre és un infern. Cadascú té la seva visió, i és aquesta reflexió la que enriqueix el concepte. En realitat, tenir sort sempre és una conseqüència de camins i accions, conscients o no".


3. "Massa fum"
"És una cançó amb aires estiuencs que parla sobre el que passa habitualment en una parella: a vegades estem bé, a vegades no i ho volem deixar, coneixem gent nova i psicològicament entres en un bucle del qual és molt difícil sortir. Si tot en les relacions fos tan fàcil... poder posar el cap, el cos i la ment en alineació i deixar-nos de pel·lícules... Alhora, ‘Massa fum’ és una mena de remember que hem volgut fer de l’època de TR3TZE (Delirics, 2019), un estil que ens representa, que sona i és 31 FAM, però que havia quedat una mica oblidat". 


4. "Funeral"
"Parla obertament de la mort. És un fet que arribarà i es farà real, i que pot succeir en qualsevol moment. El dia que passi, no volem que sigui un dia de pena i tristesa, sinó que la gent faci els funerals a ritme de “party” i en honor als millors moments viscuts. Per això, la base instrumental és tan festiva: volem fer un crit a la vida".


5. "En la Wave"
"És la vida de Bandam i la manera en què ell afronta el seu estil de vida: la vida en parella, al carrer... I com veu la vida des d’un punt de vista tranquil i simple. També parla sobre les pujades i baixades en l'àmbit personal, d’una manera melancòlica".


6. "08208 Interlude"
"És una cançó que parla del futur i com es veu Kid Pi d’aquí a uns anys, com projecta els seus somnis d'envellir amb la seva persona estimada. Es veu amb felicitat i esperança, de forma optimista, podent tenir un futur de tranquil·litat i satisfacció, per haver viscut moltes experiències xules i interessants. La vida està plena de moments i l’important és gaudir-los."


7. "Condenao"
"Amb aquesta cançó volem explorar l’art de la seducció; tot el que passa entre dues persones quan s’agraden i com podem gaudir el moment i viure la vida". 


 8. "Wan Tun"
"És un himne musical a la festa. Alhora, també és una reflexió envers la nostra part sentimental: per molt que busquis substituir a aquella persona ideal que t’ha marcat, mai podrà ser reemplaçada".


 9. "Una perdi"
"Parla dels moments i pensaments més profunds que passen per l’interior d'una persona durant la vida, i com es combinen aquests moments amb les coses més simples i senzilles del dia a dia. La manera d'afrontar-ho no importa".


10. "Sippin pel matí"
"Cau la nit, comença la festa, es fa de dia i la festa encara segueix. Són tots aquells moments irrepetibles que vivim amb la família que no és de sang, els que més ens importen a la vida".

Especial: Cançó per cançó
Arxivat a: Enderrock, cançó per cançó, 31 FAM

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.