Revista

Enderrock celebra 30 anys amb nou disseny gràfic i continguts renovats

Enderrock presenta un número doble commemoratiu amb un nou disseny de la revista, realitzat per l'estudi de Sergi Opisso, i amb les portades de Sílvia Pérez Cruz i Els Amics de les Arts

El número especial dels 30 anys està dedicat a la projecció de la música catalana arreu del món i recull 1.000 efemèrides del pop català

 Per celebrar tres dècades de periodisme musical es recullen 30 articles d'artistes i periodistes dels Països Catalans amb un anàlisi de l'escena

| 03/04/2023 a les 11:30h

El 23 d'abril farà 30 anys que es va publicar el primer número de la revista musical Enderrock. Per aquest motiu, aquest mes es presenta un nou disseny de la revista, realitzat per l'estudi gràfic Opisso, a més de continguts renovats i més col·laboradors. Aquest mes s'ha llançat una doble edició, que inclou el número Enderrock 346 amb Els Amics de les Arts en portada, i el número Enderrock 347 especial d’aniversari, protagonitzat per Sílvia Pérez Cruz. Les dues revistes es poden adquirir com sempre a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat
 
NÚMERO ANTOLÒGIC PELS 30 ANYS
La revista Enderrock - 30 anys és una edició especial que protagonitza Sílvia Pérez Cruz amb una entrevista a fons i en portada, juntament amb l'ampli reportatge "El món ens escolta". El número aborda la projecció de la música catalana arreu del món a través de 30 artistes dels Països Catalans amb projecció internacional, elaborat amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull. La internacionalització de la música catalana passa per diversos estils i analitza l’impacte dels artistes catalans, des de Rosalia a Lluís Llach, passant per Peret, La Pegatina, Txarango, Crim o Maria Arnal i Marcel Bagés o Bad Gyal. I, en aquest marc, entrevistem en profunditat la cantautora empordanesa Sílvia Pérez Cruz, que presenta el nou disc Toda la vida, un día (Sony Music, 2023).

A més, Enderrock ha elaborat per primera vegada un extensíssim calendari amb més de 1000 efemèrides de la música popular catalana, que inclou tant naixements com morts d’artistes destacats, publicacions de discos cabdals  o altres esdeveniments de rellevància per a la música del país al llarg dels darrers 60 anys.

La revista commemorativa de tres dècades d'Enderrock també compta amb 30 articles d'opinió d'artistes, escriptors i periodistes de diverses generacions sobre l’escena musical catalana, que inclou l'anàlisi de Donat Putx, Quimi Portet, Jordi Turtós, Gerard Quintana, Pere Pons, Joana Gomila, Tomeu Martí, Carles Belda, Blai Marsé, Joana Serrat, Consol Sàenz, Guineu, Carles Solà, Maria Hein, Maio, Xavi Sarrià, Pep Blay, Lluís Gavaldà, Xènia Casado, Ven’nus, Pau Navarra, Marina Comelles, Enric Casasses, Glòria Julià, David Castillo, Pau Alabajos, Roger Palà, Gemma Humet, Adrià Salas i Lluís Llach.

Finalment, també es fa públic el cartell del cicle Enderrock - 30 anys que se celebrarà el mes de maig als Jardins del Palau Robert de Barcelona amb quatre concert i dotze grups i solistes.

 

Sílvia Pérez Cruz protagonitza el número especial d'Enderrock - 30 anys Foto: Fotografia de Michal Novak



ENDEROCK 346 - ELS AMICS DE LES ARTS

El número mensual d'actualitat de la revista, Enderrock 346, el protagonitza el trio barceloní Els Amics de les Arts, que explica el nou treball, Allà on volia (Pistatxo Records, 2023). A més, també inclou una entrevista amb la cantautora maresmenca Judit Neddermann per parlar del nou disc, Lar (Universal / Música Global, 2023), i posa el focus en els primers llançaments discogràfics dels exconcursants d'Eufòria: Mariona Escoda, Edu Esteve, Scorpio i Triquell
 
Així mateix, la revista entrevista la bandautora lleidatana Renaldo & Clara per La boca aigua (Primavera Labels, 2023); Al·lèrgiques al Pol·len, que ha publicat el treball Cants, crits i batalles (Music Bus, 2023); la cantant folk de Valldemosa Júlia Colom pel seu brillant àlbum de debut, Miramar (La Castanya, 2023) o el trio folk de Cambrils La Cosina per la publicació del seu primer treball, Hores vinguin (Coopula Edicions, 2023), hereu de Roba Estesa.

A més, també parlem amb el menorquí Rudymentari del seu segon disc Rissaga (Guspira Records, 2023); el cantant barceloní MTINES presenta Els dies iguals (Montebello, 2023); la cantautora granollerina Ivette Nadal desvetlla el seu sisè disc, Les Hores Blaves (Picap, 2023); la cantautora lleidatana Meritxell Gené exposa el nou disc No diré res de mi (Segell Microscopi, 2023) i el cantautor d’Esplugues de Llobregat Joan Isaac aborda el nou treball Tinc una casa al mar (Discmedi, 2023).

També es recullen converses amb el barceloní Nico Roig, el barceloní Lucas Bun, la colombiana establerta a Les Cases d’Alcanar Meli Perea i la barcelonina resident a Berlín Laura Elle, i la llista de les 5 claus per descobrir Sara Terraza. Paral·lelament, s’hi recull la crònica d’Elisenda Carod de la XXV gala dels Premis Enderrock, que es va celebrar el 9 de març a l’Auditori de Girona, i s’hi descobreix la programació d’enguany de la FiM Vila-Seca i del festival EnCanta, que se celebra a Roda de Ter.
 
La secció Acords i Desacords estrena nous articulistes. Per primer cop, hi aboquen les seves reflexions el cantant de Koers Kelly Isaiah i la comunicadora musical Ofèlia Carbonell. La foto del mes la protagonitza Marala -Premi Enderrock 2023 a millor disc de l’any per la crítica- en el  concert al Petit Palau de la Música, mentre que a Rockviu recordem les diferents actuacions del darrer mes del BarnaSants, com Caïm Riba, Joan Miquel Oliver i Celeste Alías.

Per la seva banda, Èpic solete (Luup Records, 2023) de The Tyets és considerat El disc del mes per Jordi Bianciotto. I recollim una trentena de ressenyes dels darrers llançaments discogràfics, i una dotzena de llibres musicals. Per acabar, a la secció del Sona9 parlem amb les bandes finalistes de la darrera edició -Figa Flawas, Eloi Sayrach i Aina Koda-, que es troben en ple procés de gravació, i es radiografia el 5è aniversari del projecte pedagògic Clika, impulsa per Cases de la Música.
 

Els Amics de les Arts protagonitzen el número 346 de la revista Enderrock Foto: Foto de Juan Miguel Morales

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Els Amics de les Arts, sílvia pérez cruz, enderrock 347, enderrock 346, Enderrock 30 anys, revista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.