Revista

Kebyart i Manel Fortià encapçalen la 440Clàssica&Jazz de febrer i març

Els guanyadors dels Premis Enderrock a millor disc de clàssica i contemporània i jazz segons la crítica són la portada d'aquest nou número

També es repassen els 10 millors discos catalans de clàssica i jazz de 2022

S'hi entrevista Antoni Parera Fons, Carles Viarnès i Pepino Pascual

| 06/02/2023 a les 12:30h

El quartet de saxofons Kebyart i el contrabaixista cassanenc Manel Fortià són la doble portada de la 440Clàssica&Jazz de febrer i març. Tots dos han estat considerats els autors dels millors discos de clàssica i contemporània -per Different léctures (Linn Records, 2022)- i jazz -per Despertar (Segell Microscopi, 2022)-, respectivament. Al nou número se'ls entrevista en profunditat per saber més de la seva obra: Kebyart repassa la seva trajectòria d'ençà de la seva formació a l'Esmuc i el seu establiment a Suïssa, i Fortià comparteix el seu ventall de referents i rememora la seva estada a Nova York. Així mateix, es recullen els 10 millors discos catalans del 2022, tant de clàssica i contemporània com de jazz, segons la crítica dels Premis Enderrock. La revista, com sempre, es pot adquirir a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.

Així mateix, en aquesta nova entrega s'entrevista en detall el pianista i organista igualadí Carles Viarnès, que aquest juny presentarà al Sónar el seu projecte HyperO, que compta amb un orgue ampliat digitalment; el compositor manacorí Antoni Parera Fons, que a finals de l'any passat va estrenar la seva darrera òpera L'arxiduc al Teatre Principal de Palma; i el multiinstrumentista de la Palma de Cervelló Pepino Pascual, que ha publicat Tu (Segell Microscopi, 2022), el primer disc en solitari.

Per últim, també s'hi repassa la programació de dues cites de primavera, com el XIII Festival de Pasqua de Cervera i el Festival de Pasqua a Peralada i, a la secció de La recepta clàssica, Jaume Biarnés descobreix tots els secrets del pastís perdut de Clara Wieck.
 

440Clàssica&Jazz 74 amb Kebyart i Manel Fortià Foto: Foto: Sebastian Madej, Disseny: Manuel Cuyàs.

Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Manel Fortià, Kebyart, revista, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.