Revista

The Tyets, Aina Koda i La Maria són portada al doble número de març d'Enderrock

Aquest mes es publiquen l'Enderrock 344, protagonitzat pel duet mataroní The Tyets, i el 345, dedicat a l'escena valenciana, amb Aina Koda i La Maria en portada

La revista encarta també un disc amb les cançons dels guanyadors dels V Premis Carles Santos

 Entre els dos números, s'entrevista Ven'nus, Anna Roig, Esquirol, Pep Gimeno 'Botifarra' i Noèlia Llorens ' Titana', entre altres

| 01/03/2023 a les 08:00h

El març arriba carregat de música amb dos nous números d'Enderrock. Per un costat, el número 344 té en portada a The Tyets, per explicar-hi el segon àlbum Èpic solete (Luup Records, 2023). D’altra banda, també es publica el número 345, una revista especial dedicada a l’escena valenciana i protagonitzada per Aina KodaLa Maria. L'edició, a més, encarta un disc que compta amb una cançó de cadascun dels 14 guanyadors dels Premis Carles Santos 2022, amb noms com Marala, Clara Andrés, Xavi Sarrià, Smoking Souls o Jazzwoman. Totes dues revistes es poden adquirir com sempre a iQuiosc.

El número 344 també compta amb diverses entrevistes extenses amb Ven'nus, Anna RoigEsquirols -guardonat amb el Premi Enderrock 2023 d'Honor-; una dilatada crònica del concert d'Oques Grasses al Palau Sant Jordi i un repàs de la vida i el llegat el periodista Josep Maria Espinàs, desaparegut aquest mes de febrer. A més, en aquest nou número també s'hi inclouen dos suplements: un dedicat als Premis Enderrock 2023, on es repassen els premis especials, els finalistes de la votació popular i els artistes guardonats per la crítica, i un altre dedicat al Festival Strenes, on es recull la seva programació d'enguany.

Així mateix, s'entrevista Henrio pel seu disc Somewhere, Sometimes (Vida Records, 2023); Guillem Roma per la seva nova publicació Postureo real (U98 Music, 2023); Suasi pel seu cinquè àlbum en solitari, Peces d’antiquari (RGB Suports, 2023); O-Erra pel nou treball Focs artificials (Blau Produccions, 2023); i Elena Gadel, que trenca vuit anys de silenci discogràfic amb l'EP La dona que em vesteix (Música Global, 2023), a més de Joanlupi, Guiem Soldevila i Luand.

A la secció Acords i Desacords hi opinen la cantautora Montse Castellà i el periodista Guillem Vidal; i a la de Músics i Cellers convidem a Mazoni a visitar el Celler Mas Geli (Empordà), on ens rep Lluís Pérez. La foto del mes la protagonitza Bad Gyal en el seu concert al Palau Sant Jordi, mentre que a Rockviu recordem les actuacions de Biel Majorial, Jaume Arnella i Vicent Torrent al Tradicionàrius, les de les Orquestres per la Llibertat i Mireia Vives i Borja Penalba al BarnaSants, els concerts 'Live session' de La Sra. Tomasa i el concert de comiat al Palau de la Música de Falsterbo. Per la seva banda, Conte de les quatre estacions (Vida Records, 2022) de Socunbohemio és considerat El disc del mes per Jordi Bianciotto. Per acabar, a la secció del Sona9 repassem totes les novetats que presentarà la 23a edició del concurs de bandes emergents.
 

Enderrock 344 amb The Tyets Foto: Foto: Michal Novak Disseny: Manuel Cuyàs

 

L'ARREL VALENCIANA

La revista especial de l’escena valenciana té en portada Aina Koda, que presentarà pròximament el seu primer llarga durada, Percal (Guspira Records, 2023), i a la cantadora d'Oliva La Maria, que ha publicat el seu primer disc, L'assumpció (Luup Records, 2023), després de fer-se viral per xarxes socials el 2021 cantant "Arranquen vinyes". 

A més, en aquest número 345, es dedica un extens reportatge a l’impacte de la figura de Raimon i de la seva cançó més cèlebre, "Al vent", amb motiu del seu 60è aniversari. A través del testimoni de diferents personalitats del món musical i cultural, com Pau Alabajos, Carles Belda o Gemma Humet, es radiografia la transcendència d'aquesta cançó històrica. També es parla amb Salomé per conèixer la seva aliança amb Raimon al Festival de la Cançó Mediterrània a Barcelona de 1963, que van guanyar amb "Se'n va anar".

Així mateix, es conversa amb Noèlia Llorens 'Titana', que ha debutat en solitari amb un disc homònim (RC Estudio, 2022) que homenatja la seva família; i amb cantador de Xàtiva Pep Gimeno 'Botifarra', que ha presentat el nou treball Ja ve l'aire (El Mico Entertainment, 2022), amb la col·laboració d'una multitud de veus femenines com Maria Arnal, Judit Neddermann, Noèlia Llorens ‘Titana’, Carmen París i la mateixa filla del cantador, Míriam Gimeno.

Paral·lelament, es descobreixen les noves propostes musicals de Colomet, que presenta el nou disc 22 (Atòmic Records, 2023); Canciones de Nadie, que publica el nou àlbum En los momentos buenos (Coopula Editorial, 2023); Jimena Amarillo i la seva nova referència discogràfica, La pena no es cómoda (Mushroom Pillow, 2023); del músic alcudienc Dani Miquel, que en els darrers anys s'ha centrat en repertori per a públic familiar; Rafa Xambó i el seu últim disc, Cantata de València (Stanbrook, 2022) i de l'històric grup Carraixet, que han reaparegut discogràficament amb 60 anys (autoeditat, 2022). Alhora, també es repassen les novetats de D'Altre Poble, L'Últim Europeu, Kela, Musicants i Tradifusió.

A la secció d'Acords i Desacords, la directora adjunta de Música i Cultura Popular de la Generalitat Valenciana, Marga Landete, i el director de la Fira Trovam, Armand Llàcer, analitzen l'estat del sector musical valencià. Finalment, El disc del mes de Joaquim Vilarnau és Ja ve l'aire de Pep Gimeno 'Botifarra'.
 

Enderrock 345 Especial Escena Valenciana amb Aina Koda i La Maria Foto: Foto: Juan Miguel Morales. Disseny: Manuel Cuyàs.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, revista, Enderrock 344, Enderrock 345, The Tyets, Aina Koda, música valenciana, La Maria

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.