festivals

Antònia Font i Zoo coincidiran per primer cop gràcies al Tingladu

El festival Tingladu celebra 15 anys amb una gran festa d'aniversari

El festival tindrà lloc del 20 al 22 de juliol a la Torre d’Enveja de Vilanova i la Geltrú

| 19/04/2023 a les 18:00h

Antònia Font
Antònia Font | Juan Miguel Morales
El festival autogestionat El Tingladu compleix 15 anys i ho celebra amb una programació ben completa, una festa d’aniversari i la recuperació de l’espectacle Non Solum a càrrec de Sergi López. N’hem parlat amb un dels membres de la comissió de comunicació d’El Tingladu, Ricard Llenas.
 


Dieu que el Tingladu és un festival especial.
Sí, perquè som un festival sense ànim de lucre organitzat per una entitat que es diu Can Pistraus. Som una trentena de persones que no cobrem per fer-ho i que funcionem d’una manera assembleària i autogestionada. Ara fa 15 anys que l’organitzem i ho hem volgut celebrar d’una manera especial. Sabem que aquestes coses fetes des del voluntariat duren el que duren i com que estem en un bon moment, ho hem volgut aprofitar.

Si anem per ordre cronològic, els actes de celebració d’aquests 15 anys comencem amb el 'Non Solum' de Sergi López.
Sí, el 28 i 29 d’abril. Non Solum és una obra que Sergi López ha fet arreu del món i que ara feia molt de temps que no representava a Catalunya. El Sergi sempre ha estat proper a nosaltres, ha vingut com a públic i aquest any es va oferir per col·laborar amb l’aniversari. Ens ha fet un preu d’amic i així ens dona un cop de mà econòmic. La mala notícia, per qui no en tingui, és que totes les entrades ja estan exhaurides.

El 13 maig hi ha la festa aniversari, amb una coincidència històrica.
Sí, i estem molt contents de poder dir que coincidiran per primera vegada a la història que Antònia Font i Zoo. Al Cabró Rock també hi són tots dos, però actuen en dies diferents, o sigui que l’única oportunitat de veure’ls la mateixa nit, al mateix escenari, serà a Vilanova i la Geltrú. Quan Zoo va començar feia un any que Antònia Font havia plegat. A més, Panxo de Zoo ha dit en alguna ocasió que ell era fan d’Antònia Font. O sigui que pot ser un moment molt especial. A més, us puc avançar que aquests concerts seran de dues hores de durada cadascun, o sigui que tindran temps de tocar tots els èxits. Antònia Font tocarà de 21h a 23h, i fins a les 00h hi haurà la banda municipal del poble tocant entre el públic. I de 00h a 2h actuarà Zoo. D'aquesta festa ja hem venut més del 70% de les entrades.
 

Zoo Foto: Xavier Mercadé


Ens falta parlar del festival dels dies 20 al 22 de juliol. Com sempre, s’adreça a diferents públics i, fins i tot, diferents generacions.
Sí, aquesta és una de les idees del festival. Sempre hem volgut que sigui un festival intergeneracional, que comença a les sis de la tarda i acaba a les quatre o les cinc. La idea és que vagi passant un públic divers, per això hem fet una tria diversa. Hi ha un dia, el dissabte, que és una mica més punkie amb grups com Inadaptats Dr. Calypso; hi ha un dia més pop, i un altre dia amb més de barreja d’estils. Intentem que hi hagi diferents estils dintre del festival i que tot estigui vehiculat per la llengua catalana. No tots els grups canten en català, però sí que és l’element que relliga la idea de festival. Pensem que ajuntar grups tan diversos en un mateix cartell és bo, fins i tot per als mateixos grups, perquè el públic pugui descobrir grups que potser no té tan escoltats.

També hi ha anunciada l’actuació de Valtònyc.
Sí, això ho fem des que va marxar a l’exili. L’hi posem de manera simbòlica. Tenim molta relació amb ell perquè havia vingut a tocar abans que s’hagués d’exiliar. El 2019 vam anar a fer un Tingladu especial a Brussel·les i des que es va exiliar el posem al cartell i li paguem un caixet de contribució solidària a la seva causa. L’any que es va exiliar ho van fer molts festivals, però després ho han deixat de fer. Nosaltres vam creure que valia la pena seguir fent-ho.
 
 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Tingladu, Dr. Calypso, Sergi López, Zoo, Antònia Font, Inadaptats, entrevistes, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.