Revista

El doble número d'Enderrock de maig floreix amb Stay Homas, Triquell i 31 FAM

El número 348 de la revista dedica la portada a Stay Homas per parlar en profunditat del nou disc 'Homas'

El nou exemplar inclou un extens reportatge dedicat als concerts històrics que diferents cantautors catalans van fer a l'Olympia de París i entrevistes amb artistes com Buhos, Roger Mas i Laura Andrés, entre altres

El número 349 compta amb una doble portada amb Triquell i 31 FAM i un reportatge sobre les noves veus urbanes, a més d'una exhaustiva guia dels festivals d'aquesta temporada

| 02/05/2023 a les 12:00h

El maig arriba amb un doble número d'Enderrock. D'una banda, el número 348 té en portada el trio barceloní Stay Homas, que aquest mes arrenca una nova etapa amb la publicació del seu segon llarga durada, Homas (Halley Records, 2023). D'altra banda, el número 349 està dedicat a la guia de festivals d'estiu dels Països catalans i l'encapçalen el cantant santquirzenc Triquell, que recentment ha publicat el seu debut en solitari, Entre fluids (Halley Records, 2023), i la banda sabadellenca de rap'n'trap 31 FAM amb el seu nou disc Bona fe (Delirics, 2023). Les dues revistes es poden adquirir com sempre a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.

El número 348, a més d'una entrevista extensa amb Stay Homas, també compta amb un extens reportatge sobre els diferents concerts històrics d'artistes catalans a l'Olympia de París. Amb motiu del 50è aniversari de l'actuació de Lluís Llach a la mítica sala, s'hi repassen totes les actuacions que altres cantautors com Pi de la Serra, Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor o Toti Soler van fer a l'equipament inaugurat pel terrassenc Josep Oller i Roca. 

Així mateix, també hi ha entrevistes en profunditat amb Buhos, que ha presentat recentment el nou disc La nit està que crema (Halley Records, 2023); amb Roger Mas, que ultima el nou espectacle El viatge de Roger Mas; i la pianista Laura Andrés, que hi fa balanç dels seus darrers treballs. Alhora, s'hi entrevista El Pony Pisador pel disc col·laboratiu amb The Longest JohnsThe Longest Pony (Guspira Records, 2023); Lasta Sanco pel seu Renéixer (Kasba Music, 2023); Montse Castellà pel seu disc més Orgànic (U98 Music, 2023); Joan Rovira, que ensenya El meu lloc preferit (Satélite K, 2023); Amulet, que treu el seu esperit de Petit viking (Segell Microscopi, 2023), Rombo amb els seus Plaers i terrors del confort domèstic (The Indian Runners, 2023); Cala Vento amb motiu del nou disc Casa linda (Montgrí, 2023) i altres noms com Pirat's Sound Sistema, Ferran Orriols, Quim SalvatPèl de Gall i Lau Gibert.

La secció Acords i Desacords estrena nous articulistes. Per primer cop, hi aboquen les seves reflexions la cantant de Pedreguer Sandra Monfort i la gestora cultural Carme Castells. La foto del mes la protagonitza Mishima en el seu concert a La Paloma, mentre que a Rockviu s'hi recorda el concert de The Tyets a l'Apolo, presentant el nou disc, i el de Lal'Ba a la Mirona de Salt, en el marc del festival Strenes; a més de dedicar quatre pàgines al concert de la Companyia Elèctrica Dharma al Palau Sant Jordi. 

Per la seva banda, La boca aigua (Primavera Labels, 2023) de Renaldo & Clara és considerat El disc del mes per Jordi Bianciotto. A la secció del Sona9 s'anuncien els 10 concerts preliminars que es faran enguany, arreu dels Països Catalans, en el concurs de bandes emergents, i s'hi parla del nou projecte Rockin de Cases de la Música. A més, en aquest número s'estrena una nova secció, Retrat d'artista, on Jordi Martí Fabra s'apropa a l'obra i biografia de Jaume Arnella.
 

Número 348 de la revista Enderrock amb Stay Homas en portada Foto: F. Michal Novak


En el número 349, dedicat als festivals d'aquesta temporada, a més d'entrevistar en profunditat Triquell i 31 FAM també s'hi inclou un reportatge amb algunes de les noves veus de l'escena urbana, com Figa FlawasFortuuMalson AtmosfèricMushkaNeisha i Plan-ET

La resta de pàgines es dediquen a repassar la programació de més d'una setantena de festivals d'estiu, com els empordanesos Ítaca, Cap Roig, Istiu, Sons del Món i Porta Ferrada; els barcelonins Primavera Sound, Sónar, Cruïlla, Alma Jardins de Pedralbes i Strenes Urbana; el vigatà Cabró Rock; el vilanoví Vida Festival; el Canet Rock i la seva edició mallorquina; l'igualadí Anòlia; l'Acampada Jove a Sant Sadurní d'Anoia; el Microclima de Camprodon, el Mercat de Música Viva de Vic, i la Fira Mediterrània de Manresa.

Així mateix, la revista també es fa ressò de cicles i festivals com el Guitar BCN, Es Claustre, el Mallorca Live, el Beatles Weekend, el Pirineos Sur, el FIMPT, el Notes al Parc, el Montbalnc, el Paupaterres, l'Arts d'estiu, el Cornamusam, el Dansaneu, el Sota la Palmera, l'Idíl·lic, el Feslloc, el Sons de Nit, el Tingladu i el ClàssicAnd.

 

Número 349 d'Enderrock amb doble portada de Triquell i 31 FAM Foto: F. Michal Novak

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, 31 FAM, Triquell, Stay Homas, enderrock 349, enderrock 348, revista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.