entrevistes

Galeria: «La música i la poesia són vehicles que ajuden a fer fluir estats d'ànim»

Després de 30 anys, el duet Galeria estrena el seu segon disc, 'L'essència de cada moment'

| 06/05/2023 a les 12:30h

Galeria
Galeria | Arxiu de l'artista
Ara fa trenta anys, el duet format pels badalonins Miquel Capeta i Missu Riba, va treure el seu primer disc, L'or de la República (autoeditat, 1992). Han passat tres dècades, però Galeria torna ara als escenaris per presentar-hi un nou treball: L'essència de cada moment (autoeditat, 2022). Avui mateix, 6 de maig, se'ls podrà veure a la seva Badalona natal, a les 19h al Parc de Can Solei i de Ca l'Arnús. Parlem amb Capeta perquè ens n'expliqui més detalls.



Què us ha fet tornar a unir-vos després de 30 anys? 
El confinament per la pandèmia em va enganxar en plena febre creativa i en un moment de la vida en què disposava de temps per dur a terme projectes pendents. Quan ets jove, la creació es mou més per impulsos vitals. Ara, aquests impulsos encara prenen la metxa, però després, s'hi afegeix una fase més reflexiva, on vestim tota la cançó. Evidentment, això també es nota amb els textos, amb moltes més hores de vol.

A l’àlbum parleu molt d’amor, des de la felicitat i la dolçor.
L'amor, en tots els seus registres, és un fil conductor de la vida. Per això està molt present als nostres temes. De la dolçor, però també que cruel pot arribar a ser aquest sentiment. Parlem d'amor i de desamor; de sentiments i emocions; de llibertat i justícia; de somnis complerts i desenganys... De tot això va la vida.
 
També parleu del passat: descriviu records com si fossin relats molt vius.
Hi ha moments que queden gravats a l'ànima. Quan això passa, passat, present i futur queden incrustats. La música i la poesia són vehicles que ajuden a fer fluir estats d'ànim. De moments que en el passat vam patir, podem extreure'n bellesa en el present i projectar-la al futur.
 

Presenteu el disc en dos formats diferents: en acústic i amb l’acompanyament dels sis músics. Per què?
Ens agrada ser camaleònics. El directe amb el duet presenta l'essència de les cançons i pot arribar a petits espais. El directe amb la banda és com realment volem sonar, i on podem vestir la cançó de la manera que ens ve de gust a cada moment.

Avui presenteu el disc a Badalona. Què és el que us fa més il·lusió de tornar a pujar als escenaris amb aquest nou treball?
Tornar a sentir que hi ha gent a l'altre costat, perquè la música necessita ser escoltada per trobar la seva dimensió. Tornar a interpretar música dalt d'un escenari mentre algú l'escolta en temps real, i tornar a viure la veu de la Missu amb tota l'emoció del directe. Ens agradaria poder arribar a la gent, consolidar la banda, i trobar promotors que creguin en nosaltres i ens permetin continuar treballant i component.

 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevistes, Entrevistes, concerts, Actualitat, Galeria

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.