Estrenes

Gracià Pedro canta un bolero a l'Olga

Estrenem en primícia el nou videoclip de la darrera cançó de Gracià Pedro, «Bolero d'Olga»

Gracià Pedro: «Estic content de la música 'antimainstream' que hem fet»

| 24/05/2023 a les 13:15h

Gracià Pedro
Gracià Pedro | Sílvia Poch i Irene Visa
El barceloní establert a Banyoles Gracià Pedro va créixer musicalment a la banda de pop-folk Bremen. El 2017, va engegar el seu projecte en solitari amb un EP, Respiració branquial (autoeditat), i l'any passat va presentar el segon EP, Ara és l'endemà (autoeditat, 2022), amb cançons més directes i curtes. Aquesta primavera, el cantant ha publicat el nou senzill "Bolero d'Olga", del qual avui n'estrenem el videoclip.


"Bolero d'Olga" narra la història d’amor d’un noi de 20 anys amb una noia amb qui es troba sovint, però mai arriben a interactuar. A la platja, però també en altres indrets, la cançó il·lustra aquells moments en què les mirades es creuen, però la timidesa i els nervis fan que aquella connexió es perdi de seguida. Tota una oda a aquell amor adolescent que, malgrat ser recíproc, no acaba succeint. I és que de fet, Gracià Pedro va compondre aquesta cançó quan era un adolescent, tot i que la versió definitiva ha acabat sonant molt diferent d'aquell primer esbós. Per a l'ocasió, el cantant ha fet un canvi sonor important i ha explorat terrenys electrònics i en què predominen els sintetitzadors amb la producció de Valen Nieto i Arnau Vallvé (Manel).

El videoclip ha estat produït per Irene Mercader a partir de múltiples seqüències preses amb càmeres analògiques Super 8. Alguns dels fragments són del mateix Gracià Pedro de fa uns anys, mentre altres formen part de l'arxiu de la seva família i van ser enregistrats durant els anys seixanta i setanta, i pretenen generar una història d'amor complementària a la qual narra la lletra.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Gracià Pedro

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.