Revista

L'Enderrock de juny apuja la calor amb Gertrudis

El número 350 de la revista l'encapçala Gertrudis per a parlar del nou disc 'Abans que s'acabi el món'

També inclou un extens reportatge dedicat a les dotze cançons que han marcat la trajectòria de The Tyets i un altre dedicat al nou disc que ha publicat Pascal Comelade i el guitarrista de Sonic Youth Lee Ranaldo

S'hi entrevista en profunditat a Caïm Riba i a Beth

| 01/06/2023 a les 11:00h

El juny arriba amb el número 350 d'Enderrock, que té Gertrudis en portada. El trio de la Garriga ha publicat el nou disc, Abans que s'acabi el món (PAM Records, 2023), en què Gertrudis juga un cop més amb les seves habituals melodies enganxoses, els ritmes festius i mestissos i alguna petita incursió cap a l'estil que el va catapultar cap a la fama: la rumba. La revista es pot adquirir com sempre a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.

El nou número també inclou un reportatge amb les 12 cançons que han marcat la trajectòria de The Tyets. Des de la seva primera cançó, "Santrap", fins a "Coti x coti", s'hi fa una panoràmica de l'evolució estilística i el boom mediàtic que el duet mataroní ha viscut en els darrers temps. També repassem el singular projecte que han impulsat Pascal ComeladeLee Ranaldo (guitarrista de Sonic Youth), Ramon Prats i el cineasta Manuel Huerga a partir del llibre d'Ignasi Julià Linger On: The Velvet Underground (Ecstatic Peace Library, 2023).

Així mateix, també s'entrevista en profunditat Caïm Riba, que ha presentat recentment el nou disc El racó dels pensaments (RGB Suports, 2023), i Beth, que enguany celebra la gira del vintè aniversari del seu pas per Eurovisió amb la cançó "Dime". Alhora, s'hi conversa amb el terrassenc Galgo Lento pel nou disc Martinet! (Luup Records, 2023); amb Magalí Sare i Manel Fortià pel seu segon disc conjunt ReTornar (Segell Microscopi, 2023); Les Montses pel nou treball De tots colors (DiscMedi, 2023); el trio de Benimaclet Maluks pel segon disc, Cor i foc (Propaganda pel Fet!, 2023), a més d'amb Pau Brugada, Dan Peralbo i El Comboi i Masvidal.

La secció Acords i Desacords estrena nous articulistes. Per primer cop, hi aboquen les seves reflexions la cantant barcelonina Julieta i el periodista i presentador de La Sotana Andreu Juanola. La foto del mes la protagonitza Els Amics de les Arts en el seu concert a les Escales de la Catedral de Girona a l'Strenes, mentre que a Rockviu s'hi recorda la triple jornada del cicle 30 Anys Enderrock, el festival Ressons del Penedès, el Desconcert d'iCat, els concerts més destacats de la FiM Vila-seca i el nou festival Strenes Urbana a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Per la seva banda, Lar (Primavera Labels, 2023) de Judit Neddermann és considerat El disc del mes per Jordi Bianciotto. A la secció del Sona9 s'anuncien els 30 artistes classificats per a la fase preliminar d'enguany i, en el Retrat d'artista, Jordi Martí Fabra s'apropa a l'obra i biografia d'Eliseo Parra.
 

Enderrock 350 amb Gertrudis en portada Foto: Foto: Michal Novak Disseny: Manuel Cuyàs

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, revista, enderrock 350, Gertrudis

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.