Obituari

​Ha mort Txu, el primer baixista de Brams

Francesc Xavier Martínez 'Txu' va formar part de la banda berguedana entre 1990 i 1992

| 01/06/2023 a les 10:20h

Francesc Xavier Martínez 'Txu'
Francesc Xavier Martínez 'Txu' | Arxiu
Ens ha deixat Francesc Xavier Martínez 'Txu' el primer baixista de Brams. Tenia 51 anys i ha estat trobat mort al seu domicili de Berga. Ho ha anunciat el líder i cantant de la banda, Francesc Ribera 'Titot' a través del compte de la banda Twitter:
 
Quan el 1990, Francesc Ribera 'Titot', Sergi Valero i Josep Maria Gómez ‘Txema’ van muntar la primera formació de Brams, van acudir a músics de l’escena berguedana del moment. Així, els primers Brams van incloure components de Pots Komptar i Escatxaruta. Txu, amb Meiro i Gendrau, van ser els components que provenien de Pots Komptar. Aquella primera formació només va estar en actiu dos anys, del 1990 al 1992, període en què van enregistrar el primer disc de la banda, Amb el rock a la faixa (Àudiovisuals de Sarrià, 1992). Txu va coincidir a Brams amb Titot (veu), Toni Romero ‘Meiro’ (guitarra), August Gendrau (guitarra), Txema (bateria), Jordi Castilla (teclats) i amb l’única dona que ha passat per la formació. Sílvia Cardona (cors).

A banda del seu pas per Brams, Txu també va deixar la seva empremta amb tres cançons de Pots Komptar a la k7 La gran nit de rock & rollo (Casal del Jovent, 1989). Es dona la circumstància que una de les altres bandes recopilades en aquesta cinta és Minorisa, que tenia al gos Juanjo Muñoz entre els seus components.
 
Especial: Obituari
Arxivat a: Enderrock, obituari, brams, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.