Estrena

La Troupe: «'Ets vida' és una oda als moments que ens fan sentir vius»

Estrenem «Ets vida», avançament del seu EP 'Ca l'Amparito' que es publicà aquest divendres a les xarxes

| 01/06/2023 a les 12:30h

La Troupe
La Troupe | Joan Sanmartí

La Troupe afronta la temporada estiuenca amb la publicació d'un EP de quatre cançons anomenat Ca l'Amparito (autoeditat, 2023). Enderrock.cat estrena la peça "Ets vida", que han enregistrat amb la col·laboració de Germà Negre. N'hem parlat amb Ernest Garrido, vocalista de la banda.

Avui estrenem "Ets vida". Què ens en pots dir?
Per aquesta cançó hem comptat amb la col·laboració de Germà Negre, que per nosaltres és un dels grups capdavanters en l’ambient festiu i tradicional. No vam tenir cap dubte que si buscàvem algú, havien de ser ells. Van estar encantats de la vida i ens van dir que sí de seguida. És un tema que ja fèiem en directe l’any passat, però que no teníem enregistrat, i ara l’hem anat retocant fins que ha quedat del nostre gust. És una oda als moments de la vida que ens fan sentir vius. La cançó va descrivint imatges: ‘l’albada que desperta d’una boja nit d’estiu’ és aquell moment, a les set del matí, quan et sents feliç tot i que amb el cos destrossat per culpa de la nit llarga. El moment de Sant Jordi quan regales la rosa i el llibre, o quan, el maig, per fi pots anar a Canaletes a celebrar un triomf del Barça… Són moments que ens fan sentir vius.


Demà publiqueu el nou EP 'Ca l'Amparito'. Què hi trobarem?
Quatre cançons que segueixen la línia del que vam estrenar amb el primer disc: música festiva, ballable i vital. Però aquesta vegada hem mirat de fer-les amb lletres una mica més introspectives i més cuidades en l'àmbit personal. Que cada cançó sigui un món diferent.

La segona cançó de l'àlbum, que estrenareu també demà, és "Camino amunt".
És un tema que té ambients d’indie català. És una mica més pop, però té molts aires d’arrel. Sona un pandero i els ritmes de percussió li donen aquest perfum més arrelat. La cançó es diu "Camino amunt" i és el tema més introspectiu dels quatre que presentem. Parla de les batalles personals que tenim a la vida, d’aquelles muntanyes que intentem pujar i que, quan som a mig camí, tenim por de no poder seguir. Però que al final decidim continuar caminant cap amunt i mirar l’horitzó.

Encara hi ha una altra cançó inèdita.
Sí. Es diu "Torna'm". És una havanera que hem fet amb la Mar Pujol. És una havaneraamb aires llatins, i que segons com s’acosta a la batxata. És una història de mar, de platja, de sorra, de barques… ens dona un aire d’estiu, encara que la producció no la porta cap a una ‘cançó de l’estiu’ sinó, com he dit, cap a l’havanera. La veu de la Mar Pujol ens ha obert un paradís.


L'EP es tanca amb "Candela", que ja vau presentar fa unes setmanes.
Exacte. És una cançó en castellà i ja la vam estrenar el 9 de maig. És per ballar-la i gaudir-la. En directe funciona molt bé i la gent s’anima a cantar-la.

De moment, publicareu un EP. Hi ha més cançons al calaix?
Teníem el neguit de treure cançons noves, però encara no volíem presentar un disc sencer. Ja comencem a tenir uns quants temes del que serà el nostre segon disc, però encara ens volem esperar una miqueta més. Volem allargar una mica la vida del primer CD, i hem pensat que aquest EP seria una mena d’extensió del primer disc. A partir d’aquí, acabarem la gira i després de l'estiu ens posarem a treballar en el segon disc. La idea és que surti el 2024.

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, La Troupe, entrevistes, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.