Entrevistes

Jesús Barranco: «'Se’m dona bé procrastinar' és una cançó autobiogràfica»

Parlem amb Jesús Barranco, ànima de Gent del Desert

| 14/07/2023 a les 12:30h

Jesús Barranco, de Gent del Desert
Jesús Barranco, de Gent del Desert | Jaume Asamar
Gent del Desert és una banda de folk-rock d’Ontinyent de lletres intel·ligents i música de qualitat. Acaba de presentar el doble senzill Se’m dona bé procrastinar (autoeditat). En parlem amb Jesús Barranco, compositor, líder i l’únic component etern del grup.

Per quin moment passa Gent del Desert?
Gent del Desert és un projecte sempre viu i en moviment, però en realitat només soc jo. Fa més de 15 que faig música i he presentat uns quants discos. Faig folk-rock amb proporcions similars de folk i de rock i amb una visió de cantautor. Just en el moment que rodàvem amb una banda de set músics, la pandèmia ens va fer parar. Ara he tret aquest disc i Gent del Desert seguirà, però tinc altres projectes que fan que me'n plantegi la continuïtat a mitjà termini.



Ara has presentat un senzill amb una cançó pròpia i una versió.
Sí, són dos cançons que ens van quedar a mig fer quan va arribar la pandèmia. Les estava treballant amb la banda no les he volgut deixar penjades. La cançó pròpia es diu “Se’m dona bé procrastinar”. És una cançó totalment autobiogràfica. És una idea divertida amb uns arranjaments que van del bluegrass a la música cèltica. I la versió és “Llum freda del matí” d'una peça de Todd Rundgren anomenada “Cold Morning Light” d’un disc fantàstic del 1972. Rundgren és un dels grans del rock, un heroi. 

A banda de Gent del Desert, estàs involucrat en altres projectes. Quins ens en pots revelar?
Sí. Una de les coses és Focs Follets, un projecte del meu germà Miquel Barranco. Farem un disc de rock en valencià i l’estem gravant este estiu. També estic treballant amb Tomàs de los Santos. El març vam gravar un concert en directe i l’estem acabant de polir. Tocar amb ell em fa vibrar molt. També estic treballant en un projecte pel 9 de setembre: a propòsit dels 60 anys de l’Aplec de Bocairent que la Guàrdia Civil va impedir, es faran un seguit d’actes. A mi me n’han encomanat un sobre música pop en valencià de grups de la Vall d’Albaida. Ho farem amb Toni de l’Hostal, Mireia Tortosa i Pau Miquel Soler. Explicarem un repertori que arranca l’any 61 amb Els Supperson i fins a l’actualitat. No farem cap tema de les nostres bandes, ni de Tendur, ni de Les Mãedéus, ni Gent del Desert
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Gent del Desert, entrevistes, edrvalencia, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.