cròniques

​Una Acampada Jove més urbana i emotiva

Ahir, en la segona jornada del festival, van actuar a Sant Sadurní d'Anoia artistes com Sexenni, La Fúmiga, Julieta, Triquell o Figa Flawas

| 15/07/2023 a les 19:30h

Figa Flawas a l'Acampada Jove 2023
Figa Flawas a l'Acampada Jove 2023 | Arxiu del festival
L'Acampada Jove va celebrar ahir la seva segona jornada de l'edició d'enguany, on van coincidir alguns dels artistes del moment, com Triquell, Julieta, i Sexenni, entre altres.

El dia va arrencar amb la final del concurs Música Jove -el guanyador del qual té l'oportunitat d'obrir el festival l'edició vinent-. Aquest any hi competien Sa Pena, La CantinaCapinàs, Malson Atmosfèric i els banyolins Bivac, qui han sortit victoriosos gràcies al suport del vot popular i el jurat.

A la tarda, en el mateix escenari Sara Roy i Habla de Mi en Presente van ser els protagonistes durant la posta de sol. La manresana Sara Roy va comparèixer en un directe acústic, acompanyada del guitarrista Jordi Pinyot, des d'una aurora molt íntima cantant les seves noves cançons com "Tocar el cel" i una versió del clàssic de Paulina Rubio "Ni una sola palabra". Habla de Mí en Presente van seguir la festa amb la seva techno-rumba enganxosa, on no van faltar els seus senzills "Fa Calor" i "Vola".
 

Julieta a l'Acampada Jove 2023 Foto: Arxiu del festival


A la nit, els lleidatans Sexenni van il·luminar l'Espai Independència amb l'himne "De lao" i el seu nou senzill "Per la borda", avivant l'energia del públic, que esperava pacientment l'aparició estel·lar de Julieta. La barcelonina va sorprendre amb una versió a piano de "Clar que t'he trobat a faltar" -el senzill en què va col·laborar amb The Tyets- i va interpretar els nous temes de Cap. II: Euga de nit (Music Bus Records, 2023).

El grup d'Alzira La Fúmiga van fer vibrar l'esperit de tots els assistents de la segona nit del festival, fent-nos gaudir des dels "Principis" fins als "Finals", sense oblidar cançons com "Mediterrània" o "Havia de passar", que es va cridar a ple pulmó entre el públic. Va ser dels concerts més esperats de la nit, juntament amb els de Triquell i Figa Flawas, que s'estrenaven al festival per primera vegada. Els joves fanàtics no van poder resistir-se a ballar el bombo a negres de "Jugular" i "Xuculatina", respectivament. Així i tot, Figa Flawas van emocionar també als més grans amb la seva versió de l'opening de la sèrie d'animació Shin-Chan. La nit va tancar-la Lo Puto Cat amb els remixos catalans més originals del panorama electrònic.
 

La Fúmiga a l'Acampada Jove 2023 Foto: Arxiu del festival


Un altre any, l'Acampada Jove ha demostrat que els artistes emergents estan calant al seu públic, i com la seva música festiva també es pot combinar amb la lluita que tant reivindiquen des del festival. Avui el festival tancarà l'edició amb artistes com Els Amics de les Arts, Buhos, Xavi Sarrià, Auxili i Jazzwoman, entre altres.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, cròniques, actualitat, Acampada Jove, Sexenni, La Fúmiga, Julieta, Triquell, Figa Flawas

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.