Sona9

Oxigen guanya el Premi Verkami per Votació Popular del Sona9 2023

La banda gironina fa seu el vot del públic i passa directament a la fase semifinal del concurs

| 17/07/2023 a les 15:20h

Oxigen
Oxigen | Carles Rodríguez
Ahir es va celebrar la final en línia del Premi Verkami per Votació Popular del Sona9 2023. S'hi batien els grups més votats en cadascun dels 10 concerts preliminars que el concurs ha tingut enguany. Tal com va decidir el públic, el grup guanyador del premi és el gironí Oxigen (amb el 21% dels vots), seguits del grup de Sant Joan Ánimos Parrec (20% dels vots) i el cantautor establert a La Massana Juli Barrero (amb el 18%).


Després de passar per Lleida, Barcelona, Palma i València, la ronda de concerts preliminars de la 23a edició del Sona9 va completar la desena de concerts amb les actuacions a la sala Stroika de Manresa, l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, Ordino a Andorra, La Capsa de Música de Tarragona i La Mirona de Salt. En aquesta fase, Foss, Núria Duran, Juli Barrero, Eloi Duran i Oxigen–sumats a Neptú, Montflorit, Ánimos Parrec, Compte i Sa Pena– van ser les propostes votades pel públic en els seus respectius concerts. L’artista que ha obtingut més vots a la final del Premi Verkami en línia i que ha estat el guanyador de la categoria popular, Oxigen, passarà directament a la fase semifinal del Sona9.
 

Resultats de la final de la votació popular del Sona9 2023



Durant el setembre, el guanyador popular i els onze artistes escollits pel jurat actuaran al festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de Santa Tecla de Tarragona i a les Festes de la Mercè de Barcelona. En aquestes actuacions hauran de fer una versió adaptada al català i musicar un poema com a proves complementàries al seu directe en un festival. El jurat elegirà els sis finalistes, que faran un acústic per al programa Sona9 d’iCat i una estada a Cases de la Música. I al novembre s’anunciaran els tres artistes que actuaran a la final del 16 de novembre a l’Antiga Fàbrica Damm.
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, Sona9, Oxigen, premi verkami

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.