cròniques

Ludovico Einaudi crea atmosferes magistrals al Porta Ferrada

El pianista italià Ludovico Einaudi va actuar aquest cap de setmana a Sant Feliu de Guíxols, en el festival Porta Ferrada

| 19/07/2023 a les 10:30h

Ludovico Einaudi al Porta Ferrada
Ludovico Einaudi al Porta Ferrada | Júlia Termes
El passat dissabte, el pianista i compositor Ludovico Einaudi es va presentar amb un ple absolut al Guíxols Arena de Sant Feliu de Guíxols, en el que era la seva segona participació en el Festival Porta Ferrada. Aquest cop actuava davant de 3685 butaques ocupades per un públic desitjós de submergir-se en les harmonies del seu darrer disc a piano sol, Underwater (Decca Records, 2022) i deixar-se emportar per les atmosferes que Einaudi construeix de forma magistral. 

El concert començava amb uns 20 minuts de retard pel degoteig d'arribada del públic, i la dificultat per poder aparcar els cotxes al voltant del Guíxols Arena possiblement hi va tenir molt a veure. El músic italià a rebre la primera ovació tan bon punt va fer acte de presència a l'escenari. Amb un decorat sobri, amb poc més que una llum zenital i sis petits focus, i amb dues pantalles gegants a banda i banda, tot el protagonisme era pel so del Stenway & Sons.

La primera fase del concert va girar al voltant de les sonoritats i melodies de temes com "Atoms", "Wind Song", "Rolling Like A Ball" o "Flora", amb el públic sotmès a la precisa pulsació d'Einaudi sobre el teclat i la delicadesa de les composicions. 
 

Ludovico Einaudi al Guíxols Arena (Porta Ferrada) Foto: Júlia Termes



El piano va començar a cedir protagonisme a altres instruments que van aparèixer de la foscor. El violinista Federico Mecozzi i el violoncelista Redi Hasa van introduir les notes de "Cold Wind Var.1" per començar una tanda de peces més conegudes i celebrades del repertori de Ludovico Einaudi. A continuació se'ls va unir Francesco Arcuri a la percussió i sintentizadors per dotar el conjunt de la força necessària per escometre els temes més enèrgics. Entre els temes que van sonar hi trobem "Low Mist", "Fly", "Elements", "Una Mattina", "Divenire" i "Experience".

Una nova fase de piano sol va acabar deixant pas al desplegament final d'Experience amb la formació al complet, per tancar un concert on cap detall estava deixat a l'atzar, amb especial esment al treball de sonorització del piano i els instruments de corda, amb els efectes de reverberació i "delays" justos per crear aquest so tan personal en un gran escenari convertit en un espai íntim i amb comunicació directa entre l'artista i cadascun dels assistents.
Especial: Concerts
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Ludovico Einaudi, portada ferrada

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.