Tal dia com avui

3 de setembre: Tal dia com avui, Sisa i Ia & Batiste van estrenar l'espectacle conjunt 'Villa Montserrat'

Recordem fets destacats per a la música catalana esdevinguts el 3 de setembre

Tal dia com avui, el 3 de setembre del 1974, es va estrenar l'espectacle 'Villa Montserrat' a la Capsa de Barcelona

| 03/09/2023 a les 10:00h

Sisa i Ia & Batiste fent l'espectacle 'Villa Montserrat'
Sisa i Ia & Batiste fent l'espectacle 'Villa Montserrat' | Arxiu
Tal dia com avui, el 3 de setembre de 1974, Sisa i Ia & Batiste van estrenar l'espectacle conjunt Villa Montserrat a la Capsa de Barcelona. En aquest projecte conjunt, s'hi podia escoltar bona part del repertori que conforma l'icònic disc publicat l'any següent per Sisa Qualsevol nit pot sortir el sol (Zeleste / Edigsa, 1975).


 

ALTRES EFEMÈRIDES DEl 3 DE SETEMBRE

3 de setembre de 1948
Neix el músic barceloní Jordi Roura. Ha tingut un paper cabdal en la interpretació i la difusió del folk a Catalunya i ha tocat l'acordió diatònic i la guitarra en formacions com el Grup de Folk, grups per a públic familiar com La Baldufa o Ara va de Bo i altres grups de folk com Tercet Treset o Radiokuatre. A més, també ha estat locutor de ràdio en diversos programes i emissores catalanes.
 

Jordi Roura amb el Grup de Folk l'any 1968 juntament amb Joan Boix i Eduard Estivill Foto: Arxiu EDR


3 de setembre de 1979
Neix a Tortosa el cantant Arturo Gaya. La seva trajectòria musical és principalment coneguda per formar part del grup de folk Quico el Célio, el Mut i el Noi de Ferreries. En solitari, també ha dut a terme altres projectes com el de divulgar l'obra de figures com la d'Ovidi Montllor o els poetes Enric Casasses i Salvador Espriu o l'adaptació de les tonades de músic de folk estatunidenc Pete Seeger.
 

Arturo Gaya Foto: P. Alcanyis


1 de setembre de 1982
El cantautor Pau Alabajos neix a Torrent. La seva trajectòria musical inclou fins a set treballs discogràfics, entre els quals destaca el segon disc Teoria del caos (Cambra Records, 2008), amb el qual Alabajos va guanyar dos Premis Enderrock l'any 2009.
 

Pau Alabajos l'any 2021 Foto: Juan Miguel Morales

Especial: Tal dia com avui
Arxivat a: Enderrock, tal dia com avui, efemèrides, Sisa, Ia & Batiste, Jordi Roura, El grup de folk, arturo gaya, pau alabajos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.