cançó per cançó

'5am' de Julieta, cançó per cançó

Repassem tema a tema el nou disc conceptual de l'artista barcelonina Julieta

| 15/09/2023 a les 12:30h

Julieta
Julieta | Juan Miguel Morales
El seu projecte no para de créixer -en qualitat, equip i nombre de seguidors-, i ara la barcelonina Julieta presenta el seu tercer llarga durada 5am (Music Bus, 2023), que presentarà demà al MMVV. Es tracta d'un àlbum conceptual dividit en tres capítols -dos dels quals ja ha anat presentant aquest 2023- que explica una història d'amor impossible. Un amor ensomniat que transcorre, segons explica la cantant, entre les 23h i les 5h. Per treballar aquest disc, que vira cap al pop electrònic, Julieta ha comptat amb la producció del reputat duet Lowlight (Yung Beef, Kaydy Cain, etc.). Repassem amb l'artista tot el treball, capítol a capítol i cançó per cançó.


CAP. I - 'CARI'
1. “Diga’m el que sents”
“És l’inici de la història. La noia protagonista és a casa seva i planteja un amor impossible, que s’anirà desenvolupant al llarg de tot el disc.


 
2. “15/09/2023”
“És la transició, quan se’n va cap al club amb les seves amigues. Surt del medley que en vam fer, que vol ser com una experiència immersiva del capítol ‘Cari’.”


 
3. “Cari”
“Arriba al club i manifesta aquest amor que té: 'Saps que t'estimo, però no sé com dir-t'ho". El club és un lloc on passen moltíssimes coses i dona espai per a un amor i uns pensaments més irracionals. És una cançó molt tonti i literal; una cosa molt de discoteca.”


 
4. “En mi coche”
“La protagonista agafa el cotxe i se’n va a casa, perquè s'adona que aquest amor, a menys que el somiï, no existirà. És un amor que dura el que dura un somni. És la cançó que tanca el primer capítol, dedicat a la ciutat. Una de les coses que més m’agrada a la vida és anar amb el cotxe de nit, i veure les llums de la ciutat... Per a mi és un element molt representatiu de la ciutat.”
 


 
CAP II - 'EUGA DE NIT'
1. “Sueños”
“La noia es queda adormida i entra en el món dels somnis, que és on viu aquest amor. Mentre està passant, ella no sap que és un somni, simplement viu l’amor.”


 
2. “Avions volant”
“És una cançó d’un amor supermístic: els protagonistes estan asseguts en un camp i veuen avions volant que dibuixen els seus noms al cel. És una imatge molt onírica i poc realista. Amb la imatge del collaret que es trencarà, ja s’insinua que l’amor acabarà. I de fet, al final de la cançó ja diu "tanco els ulls, ja s'ha esborrat, el cel blau no està pintat". A nivell d’estètica de so, també és bastant especial i experimental, i comença amb una melodia d’una caixeta de música.”


 
3. “T’enxules”
“És un reggaeton oníric, que és una cosa que volia fer des de feia temps. “T’enxules” és la traducció d’”enchularse”, que s’utilitza en la música llatina com a sinònim d’”enamorar-se”. Per això, el tema tracta d’aquest punt de la relació en què estàs molt enamorat de l’altra persona”.


 
4. “En la plaza”
“En aquesta cançó, la protagonista recorda com es va enamorar molt fortament d’aquella persona, emfatitzant-ne molt aquest sentiment.”


 
5. “Si tienes frío”
“És la cançó més negativa. Mentre dura aquest amor, també passen coses dolentes... Volia representar totes les cares que pot tenir l’amor, perquè fins i tot un amor que idealitzes molt pot tenir el seu costat negatiu.”


 
6. “Euga de nit”
“El capítol acaba amb “Euga de nit”, que és la traducció literal de “Nightmare” [“malson” en anglès]. És un malson en tots els sentits, fins i tot en l’estètica del so. La noia es comença a adonar que tot plegat és una cosa imaginària i que, si no la pensa, no existeix.”


 
 
CAP. III - 'COM AQUELL AGOST'
1. “Enamorada de tu”
“És una cançó de recaiguda: tot i saber que ja ha acabat aquest amor, hi recau, perquè pensa que encara està enamorada d’ell. Té un punt nostàlgic, també.”


 
2. “Oh la la”
“És una mor que de sobte apareix per allà enmig, però un amor tonto d’una nit. És la típica història d’una noia molt fancy i un noi kinky, per donar-li un punt d’humor. Hi vam incloure un tros del “Candy” de Plan B, i va quedar bogíssim.”
 


3. “Tu y yo”
“La protagonista diu que ja des del primer petó que es van fer sabia que aquest amor no podria ser, no podria funcionar. L’únic format possible de la seva relació és aquest, però mentre duri, el viurà una mica... És la part més conclusiva.”
 


4. “Com aquell agost”
“S’acaba amb l’amor, però no d’una manera agressiva, sinó amb cert perdó. Hi ha una reconciliació amb el tema, i una acceptació del fet que per molt que hagi durat un somni tota la relació ja ha estat maco, perquè ha existit. En aquest temps, ha sentit alguna cosa.”

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Julieta, cançó per cançó, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.