actualitat

​Torna El Último de la Fila amb un nou disc

Manolo García i Quimi Portet s’ajunten de nou a l’estudi

| 22/09/2023 a les 11:00h

El Último de la Fila
El Último de la Fila | Xavier Mercadé
Ara fa 25 anys que El Último de la Fila es va acomiadar, i els seus membres Manolo García i Quimi Portet van emprendre camins musicals separats. Un quart de segle després, i prop de quatre dècades des de la seva formació, el duet s’ha tornat a ajuntar ara per publicar un nou disc que veurà la llum aquest mateix any.
 

El Último de la Fila en directe (1986) Foto: Xavier Mercadé


El disc serà el seu vuitè treball d'estudi (el novè que publiquen si hi comptem el directe Gira 95 comercialitzat el 2016), durà per nom Desbarajuste piramidal (Warner, 2023) i es publicarà el primer de desembre com a doble CD o triple LP. L’àlbum recollirà 24 versions d’algunes de les seves cançons més celebrades. De moment, ja han avançat un dels temes, amb un videolyric: “Lejos de las leyes de los hombres”.


En aquest nou disc de la banda no hi faltaran cançons tan emblemàtiques d'El Último de la Fila com "Insurrección", "Querida Milagros", "El loco de la calle", "Como un burro amarrado en la puerta del baile", "Cuando el mar te tenga", "Aviones plateados" o "Sara". L'àlbum es completarà amb temes com "Ya no danzo al son de los tambores, "Mar antiguo", "Dulces sueños", "Llanto de pasión", "Navaja de papel", "Son 4 días", "A veces se enciende", "No me acostumbro", “Mi patria en mis zapatos”, ”Uva de la vieja parra”, “Lápiz y tinta”, “Sin llaves”, “Soy un accidente”, “Vestido de hombre rana”, “Dios de la lluvia” i “El monte de las águilas”.

Tot i l'anunci del nou disc, ara per ara no s'ha dit res de cap concert o gira de presentació, i tots dos segueixen les seves respectives carreres en solitari, amb actuacions previstes per als pròxims mesos: Manolo García, amb una gira per tot l'estat, i Quimi Portet, que passarà per Vic i Sabadell aquesta tardor.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, El Último de la Fila, actualitat, Manolo Garcia, Quimi Portet

COMENTARIS

Nou treball de manolo i quimi

Manel manzano, 22/09/2023 a les 12:11

Que gran noticia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.