Cançó per cançó

'Peter Pan' de Yung Rajola, cançó per cançó

Desgranem el nou disc de Yung Rajola, 'Peter Pan', amb el seu autor

| 27/10/2023 a les 13:30h

Yung Rajola
Yung Rajola | Juan Miguel Morales
El lleidatà establert a Barcelona Yung Rajola va ser un dels noms que va sorgir de la incipient escena trap catalana ara fa entre quatre i cinc anys. Amb un EP, Colors Pt.1 (Krakhaus Records, 2019), més urbà i un llarga durada, Cor trencat (Halley Supernova, 2021) força experimental, Quintí Casals presenta ara la seva referència més estrictament pop: Peter Pan (Halley Records, 2023). Desgranem la seva desena de cançons amb el seu autor.

1. "De flor en flor"
"Som una generació amb molts afers amorosos, però ens costa enamorar-nos. I això fa que a vegades no ens sentim satisfets. Els joves tenim fe en l’amor, però també por al compromís. I això ens porta a tenir cites i cites i cites que sempre s'acaben convertint només en amors d’una nit".



2. "Baby independent"
"A vegades l’amor no és com volem. Ens enamorem, però l’altra persona no ens correspon com voldríem. I això ens fa parar bojos. El que és un empoderament per un, pot ser una desventura per l’altre. En resum, que estar amb una baby independent mola, però que tu en sigues depenent, no tant".



3. "Balada de les cites que no surten bé"
"El nom ho diu tot. Un cant a totes aquelles cites que han set un desastre. L’amor va i ve. No passa res si no ens entenem amb algú. No és culpa nostra. Si algú no ens vol, ja trobarem algú que sí. Millor sols que mal acompanyats".



4. "Fes brillar la nit (No paris!)"
"Sortir de nit mola. I si lligues encara més. Hi ha dies que et mires amb un desconegut, i de cop i volta, al cap de dos minuts t’hi estàs menjant la boca. Això se’n diu seducció, i potser també alcohol, no ho sé. Però el procés carnal de l’atracció, i el fet de com es passa a l’acció, mai deixarà de sorprendre'm. Carpe diem, suposo".



5. "Peter Pan"
"Jo soc un nen gran, ho tinc assumit. No sé si superaré mai aquesta etapa i aquesta síndrome de Peter Pan. Però com jo, n'hi ha molta altra gent de la meva generació que es troba en la mateixa situació. Vivim en una època precària i difícil, però a la vegada som hedonistes. Hi ha un punt de cinisme en això, i està clar que l’entrada a la vida adulta ens fa pànic".



6. "Twitstar"
"Twitter és un lloc enigmàtic i, si més no, perillós. La gent entra per vomitar-hi les seves cabòries, per bèsties que siguin, i després se’n va molt tranquil·lament. En definitiva, aquesta cançó és una sàtira i crítica a la manca de pensament crític que hi ha avui dia. Tothom opina en blancs o negres, mai grisos. Tinc la societat cada cop està més polaritzada que mai".



7. "El funkidance"
"Potser la cançó més estúpida de totes. No parla de res, només de passar-s’ho bé i ballar. De totes maneres, està feta amb un rerefons: "Uptown Funk”, de Mark Ronson i Bruno Mars. Aquesta va ser la cançó oficial del meu Erasmus i, per tant, "El funkidance" és el meu homenatge a aquell curs a l'estranger".



8. "Sempre vull més"
"Soc una persona romàntica, molt dedicada a la persona qui l’acompanya. Aquesta cançó és una crítica a com funciono, ja que ‘sempre vull més’. Avui dia, la gent no està per hòsties, o aportes o t'apartes. Tothom defuig d'una persona massa intensa emocionalment i que et pot canviar els plans de vida. Jo mateix també penso així…"



9. "Papallones"
"Una cançó que parla de l’amor en la seva cara bona (el primer vers) i la dolenta (el segon). Tracta l’amor com a malaltia: tot és bo quan va bé, però es transforma en dolent quan va malament. És una mica el mateix que passa amb les drogues, que tot el que puja, després baixa. Volia que la cançó s’entengués amb aquests dos sentits".



10. "Tot OK"
"Que bonic és dir-li a algú que estimes, i amb qui hi has tingut un litigi o algun problema, que tot està bé i solucionat. La cançó va senzillament això i de la pau, la felicitat i la tranquil·litat amb què et quedes un cop està tot arreglat".

Especial: Cançó per cançó
Arxivat a: Enderrock, Yung Rajola, cançó per cançó

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.