Festivals

La Fira Mediterrània de Manresa obre la convocatòria artística

Es podran enviar propostes fins al 18 de gener de 2024

| 20/11/2023 a les 17:00h

La Fira Mediterrània de Manresa en una imatge d'arxiu
La Fira Mediterrània de Manresa en una imatge d'arxiu | Txus Garcia
La Fira Mediterrània de Manresa ha obert la convocatòria artística per a la seva 27a edició, que tindrà lloc del 10 al 13 d'octubre de 2024. Fins al 18 de gener de 2024, tothom qui ho vulgui podrà presentar la seva proposta artística per a formar part de la programació del certamen. 

La Fira Mediterrània distingeix les propostes en tres grans itineraris. Un d'ells és el de la música, amb l’escena de músiques del món i de música d’arrel tradicional; un segon és el de dansa, amb una mirada en moviment a la tradició i a la cultura popular, i un darrer vinculat a la memòria, llegat i narració oral, amb les propostes d’arts escèniques i de carrer, especialment de teatre i circ, que beuen de la cultura popular.

Per crear aquests itineraris es parteix d'una programació de propostes d'arrel estructurada en tres claus: la mirada d'artistes que no treballen habitualment amb l'arrel i que presenten la seva pròpia visió cap a la cultura popular i tradicional. La segona, que gira al voltant dels joves i les propostes d'artistes emergents que des del seu inici hagin enfocat el seu treball creatiu en l'arrel tradicional i, finalment, aquelles propostes que contextualitzin la seva obra en el present, i que a través del llenguatge tradicional reflexioni sobre la realitat actual.

Com a requisits per presentar-s'hi, la Fira demana qualitat i interès artístic, que l'estrena sigui absoluta a Catalunya o a l'estat espanyol, també que la proposta pugui tenir un recorregut potencial, i la possibilitat de fer més d'una actuació per facilitar el visionat per part dels professionals. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, actualitat, Fira Mediterrània de Manresa, Fira Mediterrània de Manresa 2024, fira mediterrània de manresa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.