Cançó per cançó

'42' de Fortuu, cançó per cançó

Desgranem el primer llarga durada de Fortuu, '42', amb el seu autor

| 17/11/2023 a les 17:00h

Fortuu
Fortuu | Arxiu de l'artista
Nascut a Fornells de la Selva Fortuu va començar la seva trajectòria musical fa poc més d’un any amb el senzill “Si vols de mi”. Endinsant-se en la música urbana en català, el juny d’aquest any el raper va publicar el seu primer EP titulat Dopamina (RGB Suports, 2023) juntament amb Quimo i Hatty. Avui ha estrenat el seu primer llarga durada, 42 (RGB Suports, 2023), un títol que llegit en anglès -“Four Two”- recorda fonèticament al nom de l'artista. Desgranem les vuit cançons que el componen amb el seu autor.

1. "Family" (amb Hatty)
"Aquesta cançó expressa gratitud i amor cap a la família i els amics, i també reflexiona sobre les experiències i els desafiaments als quals ens hem hagut d'enfrontar. Parlem de com els amics i la família ens han ajudat i han estat al nostre costat en moments difícils, i de la determinació per seguir endavant malgrat les traïcions i les dificultats que hem patit. La lletra de la cançó reflecteix una actitud positiva i un fort suport de les persones importants a la nostra vida mentre busquem assolir els nostres somnis i aspiracions, com arribar als escenaris o guanyar un Grammy. En general, la cançó transmet un missatge de gratitud, perseverança i confiança en un mateix."



2. "Dir-nos adeu"
""Dir-nos adeu" parla de l'angoixa i la tristesa que sorgeixen quan algú està a punt de marxar. Hi expresso la preocupació i el desig de poder dir-nos allò que realment sentim abans que sigui massa tard, perquè, tot i que es poden tenir dubtes i por sobre el futur, encara mantinc l'amor i l'esperança que aquella persona estimada tingui una vida plena i feliç. Tot i les separacions i els canvis, volia explicar que aquest no és un comiat definitiu, sinó un "fins a una altra", amb l’esperança d’un retrobament."



3. "Oblida'm" (amb Arti)
"Hi col·labora el meu germà Lluc (Arti) i hi volíem reflectir com el pas del temps és quelcom bonic, perquè permet l'evolució i l'aprenentatge. "Oblida'm" parla de com, en el passat, estàvem enfocats en coses més superficials, i ara, en canvi, ens preocupem més per les relacions i el benestar de la família. Alhora, també esmentem les traïcions i els canvis que hem viscut en les relacions d'amistat. En definitiva, la cançó parla de la maduresa i el canvi personal, de superació de moments complicats i com el temps ha influït en la nostra perspectiva de la vida."



4. "Com si no demà" (amb Monges)
"En aquesta col·laboració volíem parlar de la vida quotidiana i les emocions, i de les nostres experiències amb la vida i les relacions. Hi ha mencions a passar temps sol, i a recordar moments amb algú especial. La lletra també aborda la idea de fer el que a un li plau sense preocupar-se pel que pensin els altres i destaca la importància de l'amistat i la col·laboració amb els amics. La cançó té un to d'autoafirmació i llibertat personal. Bàsicament, parlem de viure la vida com si no existís el dia de demà, d’aquí el títol “Com si no demà”."



5. "Els meus"
"Aquest tema vol mostrar la importància de la família triada, que són els amics més propers. Explico com passo gran part del meu temps amb els amics i com cuido de les persones que estan al meu voltant, ja que valoro profundament el suport i l'amor que m'ofereixen. En la lletra destaco com aquests éssers estimats no em traeixen com ho han fet altres persones que ja no estan a la meva vida. Tant la família triada (els amics) com la de sang són un tresor i una font de suport incondicional, i estic disposat a donar-ho tot per ells. La cançó també fa èmfasi en la importància de la relació de llarga durada amb aquesta família, unida en les alegries i els desafiaments de la vida."



6. "Joc de nens" (amb DK)
"Parla d'un retrobament amb un amor d'adolescència i del desig del protagonista de declarar-li els meus sentiments. La cançó se situa en el marc de la festa major del poble, a l’estiu, que és el moment en què pot veure a aquesta persona que estima, ja que durant l’any no hi viu. Vol dir-li que fa anys que n'està enamorat, però que no li ha confessat mai. Això es veu reflectit en la frase: “Espero que arribi aquest primer petó, que porto esperant des de primer d’ESO”. La lletra mostra els nervis i l'anticipació d'aquest possible retrobament i com les emocions estan en augment."



7. "Em va robar el cora" (amb Moll)
"A "Em va robar el cora", amb Moll buscàvem expressar els nostres sentiments profunds cap a una persona especial: la que ens ha robat el cor i a qui trobem molt a faltar quan no estem junts. La lletra destaca la connexió especial que hi tenim i com aquesta és la clau de la nostra felicitat. En el tema reconeixem les dificultats que hem tingut, i demanem perdó, mostrant el desig de tornar a estar junts, perquè sols ens sentim tristos i sense forces. També volíem expressar el desig de viure el present amb la nostra persona especial i l'esperança que tornem plegats. En general, la cançó transmet un missatge d'amor profund i la necessitat de la seva presència a la nostra vida."



8."Les 3:00" (amb Barek)
"El darrer tema del disc reflecteix com ens sentim respecte a la vida i al camí que hem fet fins ara. Volia mostrar la meva determinació per complir les promeses que vaig fer a la meva mare i com vull viure la vida al màxim. També volia destacar la meva ambició i la confiança que tinc en mi mateix i en el meu potencial. Amb Barek expressem que, tot i els moments difícils i les traïcions que hem experimentat, estem decidits a continuar endavant i a gaudir del futur. La cançó també fa èmfasi en la meva actitud positiva i la resiliència que tinc vers els obstacles. Està enfocada a continuar avançant i no deixar-se aturar per les dificultats. Al final, vull transmetre un missatge d'esperança i determinació per afrontar els reptes de la vida i seguir endavant malgrat les adversitats."


 
Especial: Cançó per cançó
Arxivat a: Enderrock, Fortuu, cançó x cançó, 42

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.