Estrenes

Coloma Bertran i Lia Sampai posen música a la «Desolació»

Estrenem el videoclip de «Desolació», la musicació de Coloma Bertran del poema homònim de Joan Fuster

La cançó va rebre el premi accèssit Ramon Muntaner del certamen Terra i Cultura 2023

Coloma Bertran: «Llegir poesia és intimar amb el nostre poble»

| 27/11/2023 a les 11:30h

Coloma Bertran i Lia Sampai
Coloma Bertran i Lia Sampai | Guillem Roma
Pel Certamen Sentir Fuster amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor de Sueca Joan Fuster, la violinista i compositora de Vic Coloma Bertran va musicar un dels seus poemes: "Desolació". La violinista va conèixer Lia Sampai a través d'altres projectes musicals, i quan va tenir feta la musicació del tema, va "tenir clar que volia que fos ella la que cantés, per la seva veu i el seu accent", segons admet ella mateixa en una entrevista a Enderrock.cat. Avui estrenem en exclusiva el videoclip de "Desolació", el poema musicat que es va endur el premi del certamen Sentir Fuster 2023 i també el Premi Accèssit Ramon Muntaner del certamen Terra i Cultura 2023.


El poema “Desolació” va ser una troballa per la violinista, que de seguida hi va "sentir alguna cosa molt potent, un vincle, una vulnerabilitat i el vaig musicar gairebé tot d’una tirada". La cantant afegeix que li agrada "com el poema expressa contínuament, amb tanta bellesa alhora que cruesa, la mort".

En aquest tema, la vigatana s’ha encarregat per primera vegada de l’enregistrament i de la producció, donant el color de la seva música al poema. La cançó combina un joc de sintetitzadors a la base de la cançó amb el violí de Bertran i la veu de Sampai. I tot això sobre un videoclip que segueix l'ànima de la cançó, jugant amb imatges de les dues soles en un jardí frondós, on canten i toquen el violí sobre l'arbre mort que narra el poema.  
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Coloma Bertran, Lia Sampai, desolació, videoclips

COMENTARIS

Desolació

Anònim, 27/11/2023 a les 22:15

Autenticitat .....arriba a els espais,..un xic vuits,,,plenitud de. Música amb poesia.....m, agrada molt..2023



FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.