actualitat

Mushka i el «Renaixement» per superar la violència sexual

La cantant maresmenca Irma Farelo 'Mushka' ha cocreat una cançó amb un grup d'adolescents supervivents de violència sexual

| 28/11/2023 a les 19:00h

Fotograma de «Renaixement»
Fotograma de «Renaixement»
La cantant maresmenca Irma Farelo 'Muhska' ha sorprès amb una nova cançó. Es tracta de "Renaixement", un tema que ha cocreat amb un grup d'adolescents que han sobreviscut actes de violència sexual. La iniciativa forma part del seu procés terapèutic a la Vall d'Hebron en el marc del nou projecte impulsat per l'Institut Català de la Salut (ICS), Arts en salut, on s'utilitza el teatre, la música, les arts plàstiques o la literatura en programes de salut.


Amb tres sessions col·lectives per a la composició de "Renaixement", el tema dona veu a les mateixes joves -que formen part del Grup de Teràpia Cognitivoconductual Focalitzada en el Trauma de la Unitat d'Atenció a les Violències vers la Infància i l'Adolescència de Vall d'Hebron-, que expliquen i canten la seva experiència, al costat de Mushka, en un estudi professional. La iniciativa, segons valoren de l'ICS,  “va fomentar un sentiment de comunitat i col·laboració entre les noies i les ha ajudat en el seu procés de recuperació després de viure una experiència traumàtica”.

Per la seva banda, la mateixa Mushka també reconeix que per a ella "ha estat un gran aprenentatge, una manera de connectar amb els problemes de persones que han patit molt. Vaig intentar transmetre a les noies el valor que li dono a la música com a eina per aprendre i fer front als problemes".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Mushka, actualitat, feminismes, videoclips

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.