Revista

L’Enderrock de desembre tanca l'any amb La Ludwig Band

El número 357 de la revista té el sextet La Ludwig Band en portada

El nou número també inclou un reportatge sobre l'art d'Antoni Tàpies en la música i un sobre les nadales pop de la generació Z

A més, també es fa ressò dels guanyadors del Sona9 2023 i de la guanyadora del XVI Premi Miquel Martí i Pol Mar Grimalt

Amb el nou número d'Enderrock, a més, a partir de diumenge 3 podràs aconseguir 'El disc de La Marató 2023' als establiments de Bonpreu i Esclat

| 01/12/2023 a les 10:45h

El nou número de desembre d’Enderrock té en portada el sextet La Ludwig Band. L'autodenominat segon millor grup d'Espolla ha presentat recentment el nou treball Gràcies per venir (Ceràmiques Guzmán / The Indian Runners, 2023), un disc que continua mantenint les bases del folk americà de Dylan i el rock de Pau Riba i Sisa, però que ara incorpora altres referents històrics com el rocker de Nova Jersey Bruce Springsteen. La revista es pot adquirir com sempre a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat. I a més, a partir de diumenge 3 de desembre, amb el número es pot aconseguir també El disc de La Marató 2023 als establiments de Bonpreu i Esclat.

En aquest darrer número de l'any d'Enderrock, també s'inclou un reportatge extens sobre l'obra d'Antoni Tàpies i la seva relació en la música, a través d'artistes com Raimon, Carles Santos o Jordi Savall, entre molts altres; i es fa un repàs del nou disc Nadal mix 2023 (Luup Records), un treball coordinat pel productor i guitarrista Roots en què diferents artistes catalans de la generació Z han gravat nadales inèdites. Així mateix, també s'entrevista en profunditat la cardedeuenca Ariox pel nou disc Ariox is Super Sad (Luup Records, 2023).

A més, s’hi inclouen entrevistes amb Marcel Lázara i Alguer Miquel pel seu retrobament musical a la cançó "Joc de mans" de Marcel i Júlia; amb el grup barceloní Vittara pel nou treball Incògnita brutal (Magnetic, 2023); amb el duet Cafè d'Alger amb motiu del primer disc homònim (Sota la Palmera, 2023); amb la banda d'arrel de les dues bandes de la Sénia Solk (Kasba Music, 2023); amb el grup barceloní La Tour de Carol pel tercer disc XTU (Vankiki Records, 2023); amb Èric Vinaixa sobre el nou disc Les mil cares de la nit (Picap, 2023); amb El Diluvi per la seva aturada indefinida i el darrer EP El primer ball (Halley Supernova, 2023) i amb Cris Juanico sobre les seves musicacions a Cançons de Xerxa (RGB Suports, 2023). A més, també es conversa amb Puput, Persona, Berta Sala, Rokyo i Tou.

Paral·lelament, també es coneixen els tres guanyadors d'enguany del concurs Sona9: Eloi Duran que ha rebut el Premi Sona9, Núria Duran que s'ha endut el Premi Joventut i SOSUN.Dance, que va ser guardonat amb el Premi Èxit. Per altra banda, es recopilen les musicacions nominades al certamen Terra i Cultura 2023, on van triomfar "La inutilitat" de Mar Grimalt, que va rebre el XVI Premi Miquel i Martí i Pol, i "Desolació" de Coloma Bertran i Lia Sampai, amb el Premi Accèssit Ramon Muntaner. En l'apartat de festivals, es desgrana la programació del Festival Empremtes, que se celebra a Barcelona entre gener i abril.

La secció Acords i Desacords compta amb les reflexions del cantant de Mishima David Carabén i del periodista Xavier Aliaga. La foto del mes la protagonitza La Pegatina en el seu concert al Sant Jordi Club, mentre que a Rockviu es recorden les actuacions del Circuit Folc al festival Càntut, amb Alidé Sans o Noèlia Llorens 'Titana' i la Fira Trovam de Castelló. Per la seva banda, Incògnita brutal (Magnetic, 2023) de Vittara és considerat El disc del mes per Jordi Bianciotto. Finalment, en el Retrat d'artista, Jordi Martí Fabra s'apropa a l'obra i biografia de Vicent Torrent.
 

Enderrock 357. Foto: Michal Novak. Disseny: Manuel Cuyàs.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, revista, Enderrock novembre 2023, Enderrock 356, Maria Hein, Scorpio

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.