cròniques

Bany de masses dels Tyets a Londres

El duet mataroní es va consagrar a l’Scala de Londres, al costat de Julieta

| 09/12/2023 a les 11:45h

The Tyets a l'Scala de Londres
The Tyets a l'Scala de Londres | F. Alba Bouvier
L’Scala de Londres estava impacient per rebre els Tyets en la seva parada de la gira europea a la capital del Regne Unit. El públic gairebé va descomptar els pocs minuts de retard que els mataronins van patir per culpa d’uns problemes amb el so. Res que, tant bon punt van saltar a l’escenari, no s’oblidés amb els primers acords del medley de temes que fan servir com a tret de sortida del seu espectacle.
 

The Tyets a l'Scala de Londres. Foto: Alba Bouvier


Al setlist no hi va faltar ni un dels temes del disc que ha consagrat als de Mataró aquest 2023 -Èpic solete (Luup Records)-, fent-li així un homenatge davant del públic. I no només els temes més actuals hi van tenir presència. “El ratolí”, “Se queda” o “Amics, tiets i coneguts”, també van tenir un lloc d’honor en una plantilla de temes plena d'èxits que, de ben segur, van provocar que molts acabessin sense ni un fil de veu.
 

The Tyets a l'Scala de Londres Foto: Alba Bouvier


Tal va ser l’energia desfermada sobre el l'escenari principal de la sala londinenca -que va acabar convertida en una olla a pressió-, que Oriol de Ramon no va dubtar en llençar-se sobre el públic quan només quedaven dos temes per posar el llaçet a una actuació que quedarà pel record de la banda i els seus fans.

La sala va trigar a buidar-se, i també l’escenari. “Tornem a casa”, com a metàfora d'allò que els Tyets faran aquest diumenge, després de l’últim concert d’aquest tour europeu a Copenhagen, va fer saltar tothom, com si d’un festival d’estiu es tractés. El beat electrònic de l’últim llançament del duet mataroní va servir per marcar els últims compassos d’una nit, com dirien ells, 'èpica'.
 

Julieta a l'Scala de Londres. Foto: Alba Bouvier


Però abans de tot això, Julieta va ser l’encarregada de trencar el gel. I no va fallar. Repertori d’èxits i novetats, barrejats amb una posada en escena de diva del pop. Ventiladors, melena al vent, outfit creat per a l’ocasió i una veu que no deixa indiferent a ningú per la seva marcada personalitat vocal. Un trampolí assegurat per arrencar el que va ser una nit màgica, digna d’un grup selecte que ha rebut la carta de la nova escola de la música en català.
Especial: Cròniques
Arxivat a: Enderrock, The Tyets, Julieta, londres

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.