llistes

Com sonarà el 2024? (I)

Oques Grasses, Guillem Gisbert, Bad Gyal, Ginestà, Ferran Palau, El Pony Pisador, Marcel i Júlia, Els Amics de les Arts, Triquell, Sopa de Cabra, Flashy Ice Cream i Scorpio, entre altres, publicaran nous discos en els pròxims mesos

| 03/01/2024 a les 11:00h

Imatge il·lustrativa
El 2023 ha transformat l’escena del pop més urbà i ha deixat unes xifres de rècord. El nou any promet deixar enrere la nostàlgia amb un hivern i una primavera altament farcits de novetats, i amb la previsió d’un estiu de grans festivals en què músics d’estils ben diferents presentaran nous treballs, tals com Oques GrassesGuillem Gisbert o Bad Gyal, entre altres.


OQUES GRASSES
Els mags dels himnes
Després del final de gira d’A tope amb la vida (Halley Records, 2021) al Palau Sant Jordi el gener del 2023, Oques Grasses es va apartar temporalment dels escenaris per carregar piles i preparar el sisè disc d’estudi. El septet osonenc liderat per Josep Montero publicarà un nou disc a la primavera amb la companyia habitual de Halley Records. Tot i que n’han transcendit ben pocs detalls, s’ha anunciat una gira de 10 concerts de presentació que passarà per grans festivals com l’Strenes, el Cabró Rock, el Canet Rock, el Cruïlla i el Sons del Món.




GUILLEM GISBERT
El gran debut en solitari
El cantant i lletrista de ManelGuillem Gisbert, ja va anunciar a final de l’any passat la seva nova aventura en solitari mentre el quartet barceloní està en hibernació i sense haver dit que plegava. El primer doble senzill del músic barceloní, integrat per “Les dues torres” i “Waltzing Matilda”, s’ampliarà en un disc de llarga durada previst per al mes de març que ja ha aixecat molta expectació. Les primeres presentacions en viu tindran lloc a alguns dels grans festivals referencials, com l’Strenes de Girona o el Primavera Sound a Barcelona.



BAD GYAL
La joia de la música urbana
La cantant vilassarenca Alba Farelo, universalment coneguda com a Bad Gyal, des de fa temps que és una de les artistes de major popularitat del panorama urbà de la música llatina. A final d’aquest mes presentarà un nou àlbum amb temes inèdits, titulat La joia (Universal, 2024), enigmàtic títol que deixa el dubte sobre la presència d’algun tall en català.



GINESTÀ
Valors i compromís

Dos anys després de l’èxit de Suposo que l’amor és això (Kasba Music, 2022) el duet de Sant Andreu de Palomar format pels germans Pau i Júlia Serrasolsas presentarà el 9 de febrer el quart llarga durada. Ho farà  de la mà del segell Halley Records i amb peces pop amarades de gran sensibilitat. Dels primers senzills d’avançament ja han penjat “De tot el món”, que agraeix el suport als seguidors, “Em bategues” i l’homenatge maternal “Mama”, on també hi canta la seva germana Maio. A més, ja hi ha confirmat el concert de presentació el 12 d’abril a la sala Paral·lel 62 de Barcelona en el marc del festival Cruïlla Primavera.


FERRAN PALAU
Reviu la metafísica
El 2023 va ser un any difícil per al pop metafísic. Tant Ferran Palau com El Petit de Cal Eril van estar prou inactius, i altres bandes que els havien seguit el camí com Marialluïsa o Junco y Mimbre es van dissoldre. Enguany la tendència es revertirà amb la reaparició de Ferran Palau al maig, que gravarà el setè treball en solitari amb Hidden Track Records i tornarà a portar a la palestra el seu característic so. El disc es presentarà al Primavera Sound de Barcelona i al Sound Isidro de Madrid.




EL PONY PISADOR
Ornitologia d'alta volada
El prolífic i polifacètic quintet barceloní El Pony Pisador presentarà nou disc el 2 de febrer. Es titularà Ocells (Guspira Records, 2024) i, segons avança el quintet, totes les cançons estaran estretament relacionades amb l’ornitologia. L’aposta serà la fusió de diferents estils de músiques populars d’arreu del món com ara la cançó de taverna, el folk irlandès, el cant difònic tuvà o l’iò tirolès.



MARCEL I JÚLIA
L'últim adeu a Txarango
El cantant i guitarra Marcel Lázara i la cantant Júlia Arrey obren una nova etapa amb Luup Records i el 9 de febrer publicaran el tercer disc. Un dels punts més esperats és la col·laboració al tema “Joc de mans” amb l’excompany de Txarango Alguer Miquel, que tot i estar apartat de la música ha tornat per acomiadar la històrica banda ripollesa.



TRIQUELL
Un viatge ideal
El músic de Sant Quirze del Vallès engegarà el 2024 amb un EP que inclourà les versions d’estudi de les noves cançons que ja ha estrenat en directe. La presentació seran quatre concerts immersius del 17 al 20 de gener al Centre d’Arts Digitals Ideal.



ELS AMICS DE LES ARTS
Un trio consagrat
El grup d’amics conjurat en un pis de Barcelona ja és un clàssic del pop català. Consolidats a trio amb El senyal que esperaves (Música Global, 2020) i Allà on volia, editat amb el seu segell Pistatxo Records (2023), al març publicaran el vuitè disc, Les paraules que triem no dir, de nou amb Pistatxo.



SOPA DE CABRA
Rock amb ànima
El grup senyera del ‘rock català’ gravarà una col·laboració amb cada cançó d’Ànima (PAM Records), el nou disc i la gira que presentarà des del novembre fins al març del 2025.



FLASHY ICE CREAM
Nova etapa
El duet sabadellenc gravarà nou disc amb el segell de tota la vida, Delirics, i al mateix temps iniciarà nova etapa amb Luup per fer arribar ben lluny èxits com “Quan em tornes a mirar”.



SCORPIO
Urbana daurada
L’exconcursant d’Eufòria Scorpio prepara un nou projecte per a la primavera inspirat en l’històric cabaret berlinès ElDorado. Amb la producció de Jan Aygua, el treball
inclourà cançons com el seu tema d’inspiració house “M’enxixo”.



ESTOPA
25 anys de rumba
Els germans Muñoz de Cornellà faran la gira dels 25 anys i trauran disc al març, Estopía (Sony, 2024), amb el seu primer tema en català “La rumba del Pescaílla”.



 
 
 
 
 
 
Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, llistes, els discos del 2024, oques grasses, guillem gisbert, bad gyal, ferran palau, El Pony Pisador, Marcel i Júlia, els amics les arts, Triquell, sopa de cabra, Flashy Ice Cream, Scorpio, estopa, discos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.