Llistes

Quines són les noves nadales del 2023?

Repassem les noves nadales que ens ha deixat aquest 2023

Els Discos de Nadal d'ahir i d'avui

| 18/12/2023 a les 17:40h

Imatge il·lustrativa
Com ja és tradició, les cançons d'esperit nadalenc afloren cada novembre i desembre entre les novetats discogràfiques de final d'any. N'hi ha de tota mena, des de versions punk fins a altres amb bases i sonoritats urbanes, passant per nadales més íntimes i en sintonia amb la cançó d'autor. A continuació, repassem les cançons d'aquest Nadal 2023.
 

DISCOS DE NADAL

ALÍCIA REY + JANBU
Nadales de sofà, Vol. III (Música Global)

L'excantant de Sense Sal Alícia Rey i el músic Jan Buxeda (Caseta) presenten el tercer volum del seu particular recull de nadales. Aquest cop compten amb quatre noves nadales amarades del so indie lo-fi 'de sofà' que els caracteritza.




LA SIMFÒNICA DE COBLA I CORDA DE CATALUNYA
The Spirit of Christmas​ (Música Global)

Després d'haver protagonitzat nombrosos discos que ajunten la força del simfonisme i la popularitat del pop, la SCCC ha presentat per a aquest Nadal un nou viatge emocional per les melodies nadalenques més emblemàtiques i inspiradores de tots els temps. En aquesta ocasió, comptarà amb les veus de Beth, Elena Gadel, La Pau, Mariona Escoda, Miki Núñez, Joan Garrido i la Polifònica de Puig-reig.
 




ADRIÀ CANTA
Nadal II (Casmusic)

El jove cantant balear de vuit anys Adrià Sánchez presenta el seu segon disc dedicat a les nadales. Els nou volum té el suport instrumental de Francesc Blanco (piano, teclats), Eugènia Gallego i José Manuel Blanco, que s'alternen les guitarres, baixos i llaüts.
 




DDAA
Nadal a 10 bandes - Vol. 4 (Discos Pinya)

El segell punk barceloní Discos Pinya ha publicat per quart any consecutiu un nou volum del disc Nadal a 10 bandes, en què diversos grups de punk passen les nadales pel sedàs més veloç i agressiu. Enguany, es pot sentir a Fetus amb el “Pessebre Bevent”, “Els bons propòsits (són els pares)” del trio Chaqueta de Chándal o els gironins Minibús Intergalàctic amb “La nit més bonica”, entre altres. 



DDAA
Nadal Mix 2023 (Luup Records)

Un dels discos més populars d'aquestes festes és Nadal Mix 2023, un treball col·lectiu de nadales inèdites, creades i compostes especialment per a l'ocasió per una trentena d'artistes. La idea ha estat coordinada i dirigida per Pau Ruz 'Roots' i compta amb la participació de The TyetsMushkaFiga FlawasTriquellSocunbohemioMaria HeinFerran PalauSexenni31 FAMFlashy Ice CreamDan Peralbo o Xicu, entre altres.




COL·LECTIU DESEMBRE
Nadales 2023 (autoeditat)

El Col·lectiu Desembre ha nascut a Osona gràcies a l'impuls dels torellonencs Jordi Company i Edu Vergés, que han coordinat i produït el nou disc Nadales 2023. En l'àlbum, s'hi poden trobar nadales icòniques com "El noi de la mare", cantada per Sergi Carbonell; "Los peces en el río", interpretada pel cantant de Pelat i Pelut Xevi Abril, "El 25 de desembre" per Dan Peralbo, o "El trineu", a la qual posa veu el mateix Company i que compta amb un solo de guitarra d'Arnau Tordera I (Obeses).




VERNAT
Un arbre (autoeditat)

El guitarrista, cantant i productor sabadellenc Vernat ha presentat un EP amb cinc temes, en què el pop, el jazz-fusió i el soul embolcallen diferents melodies d'aires nadalencs. El disc ha comptat amb la col·laboració de Martí Costa i Paula Comellas, mentre Arnau Figueres s'ha ocupat de la masterització.


 

CANÇONS

JOAN DAUSÀ
"Per nosaltres i els de dalt" (PAM Records)

Aquest Nadal, Joan Dausà protagonitza una gira nadalenca pel territori català, i per a celebrar-ho, ha decidit compondre una nadala de nova creació, "Per nosaltres i els de dalt", que recorda tots aquells éssers estimats que ja no hi són.


JUDIT I MERITXELL NEDDERMANN
"Queda't més" (Música Global)

Les germanes Neddermann han tornat a sumar esforços plegades en una nova nadala. Després de publicar el 2019 el disc nadalenc Present (Satélite K, 2019), ara ens han brindat el nou tema "Queda't més".


MARRU
"Magic Trunk" (U98 Music)

El duet d'actors format per Guim Puig i Arnau Casanovas es va obrir camí en l'àmbit musical aquest estiu quan van decidir produir amb David Nuri el tema satíric "Me gusta el sushi", inclòs en el seu espectacle humorístic Marru. Ara, han publicat la nadalenca "Magic Trunk", que continua mantenint el seu habitual sentit de l'humor.


OKDW + SANDRA RODRÍGUEZ
"Tot i això" (Hidden Track Records)

L'artista del Garraf Virts Martos ha debutat discogràficament aquest 2023 amb 0880 (Hidden Track Records, 2023), en què el pop s'ajunta amb soul, ritmes ballables i lletres molt vinculades a la Generació Z. Per tancar l'any, OKDW ha volgut publicar un últim tema: la nadala "Tot i això", amb la col·laboració de Sandra Rodríguez


SABOR DE GRÀCIA I 31 FAM
"Nit de rumba d'esperança" (Crea Music)

De la mà de La Xarxa, el grup Sabor de Gràcia ha volgut passar el Nadal pel filtre dels ventiladors de la rumba amb la cançó "Nit de rumba d'esperança", que compta amb la sorprenent col·laboració de 31 FAM



SÍLVIA PÉREZ CRUZ
"Cançó de Nadal" (Sony Music)

La cantant palafrugellenca va presentar l'any passat a YouTube i xarxes socials aquesta nadala inèdita, que s'acompanyava d'un videoclip casolà. Enguany, l'ha publicat oficialment a totes les plataformes digitals.



Escolta més nadales en aquesta llista de reproducció!

Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, nadales, Nadal, llistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.