Sona9

Així van ser els acústics dels sis finalistes del Sona9 2023 a iCat

Mira els vídeos de les entrevistes i els concerts acústics d'Eloi Duran, Núria Duran, Sosun.DANCE, Roserona, Foss i Neptú

Eloi Duran és el guanyador del 23è Sona9

| 31/01/2024 a les 16:00h

Eloi Duran als Acústics del Sona9 d'iCat
Eloi Duran als Acústics del Sona9 d'iCat | Carles Rodríguez
A finals d'any, vam celebrar la final del concurs Sona9 2023, on va triomfar Eloi Duran —Premi Sona9—, seguit de Núria Duran —Premi Joventut— i Sosun.DANCE —Premi Èxit—. Per arribar a la gran final a la sala barcelonina Luz de Gas, els tres artistes van haver de passar per diferents proves, al costat dels altres concursants de l'edició. En la darrera fase, els músics esmentats i també els finalistes RoseronaNeptú i Foss, havien d'oferir una petita actuació acústica i una entrevista al programa del Sona9 d'iCat, que es pot recuperar també a la plataforma 3Cat.
 

NÚRIA DURAN

La primera finalista a passar pel programa va ser la barcelonina Núria Duran. En l'entrevista, la guanyadora del Premi Joventut va esmentar referents com Maria Jaume, Ven'nus o Júlia Blum, i va interpretar-hi temes propis com "Llagrimals" o la versió al català —que també va fer com a prova del concurs— de "Per a repartir" de C.Tangana.


 

ROSERONA

La bandautora cardedeuenca Roser Canet va ser la segona concursant en trepitjar els estudis d'iCat. Hi va explicar el seu vincle amb la música, citant influències com Joan Miquel Oliver o Alice Phoebe Lou, i va interpretar cançons com "Si mai ens haguéssim conegut" o "M'enamoro de tu", la versió al català d'"If I Feel You" de The Beatles.
 



NEPTÚ

El tercer dels Acústics el va protagonitzar el cantant lleidatà Vicent Monfà. Acompanyat de la teclista Mercè Segura, van parlar de referents com Adala, Zoo, Gorillaz i Yung Rajola, i van tocar plegats temes com "Avui he somiat" o la musicació del poema "Anhel de cercle" de Maria Josep Escrivà —que també era una de les proves que havien de superar del Sona9–. 
 



 

ELOI DURAN

El guanyador del Premi Sona9 2023 va ser el quart concursant en realitzar l'entrevista i l'actuació acústica als estudis d'iCat. En l'entrevista, va destacar influències com Ferran Palau, Magalí Datzira i Maria Arnal i Marcel Bagés i va cantar temes com "Tot l'amor" o "Tòxic", la versió al català de la cançó homònima de Britney Spears.




 

FOSS

El duet format per Irene Jòdar i Roger Cantí van oferir el penúltim dels Acústics del Sona9 d'iCat. Van citar-hi diversos referents del pop i el folk més indie com Ernest Crusats o Regina Spektor, i van interpretar temes com "Apaga el llum" o "Món absurd".




 

SOSUN.DANCE

Els acústics d'iCat van cloure amb l'entrevista i actuació de Sosun.DANCE, guanyadors del Premi Èxit. La banda de pop electrònic i hi-NRG va anomenar com a referents a Aqua i Tijeritas, i van interpretar temes com "Panerola" o la versió al català de "La gata sota la pluja" de Rocío Durcal.

Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, sona9, Sona9 2023, actualitat, Acústics iCat, Núria Duran, Eloi Duran, Sosun.DANCE, Roserona, Foss, Neptú, Sona9

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.